ΑΡΧΙΚΗΕΛΛΑΔΑΠροσοχή: Σύσταση για κυκλοφορία μόνο με μάσκα αυξημένης προστασίας λόγω της άσχημης ατμόσφαιρας

Προσοχή: Σύσταση για κυκλοφορία μόνο με μάσκα αυξημένης προστασίας λόγω της άσχημης ατμόσφαιρας

Υψηλά τα επίπεδα στα επιβλαβή αιωρούμενα και εισπνεόμενα σωματίδια PM2.5

Άσχημη είναι και σήμερα η κατάσταση της ατμόσφαιρας στο Λεκανοπέδιο Αττικής όσον αφορά τα επιβλαβή αιωρούμενα και εισπνεόμενα σωματίδια PM2.5 (με διάμετρο έως 2,5 εκατομμυριοστά του μέτρου), εξαιτίας των πυρκαγιών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Μπορεί κανείς να βλέπει σε πραγματικό χρόνο τα στοιχεία ανά περιοχή στη διεύθυνση: https://influx.chemistry.uoc.gr/sensors αλλά και https://www.purpleair.com/map?opt=1/mPM25/a60/cC0#10.06/37.8906/23.6552

Ο χάρτης παρουσιάζει τα ωριαία επίπεδα συγκεντρώσεων των σωματιδίων PM2.5 σε μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα. Τα στοιχεία προέρχονται από το δίκτυο αισθητήρων του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΙΕΠΒΑ/ΕΑΑ), που λειτουργεί στο πλαίσιο της Εθνικής Ερευνητικής Υποδομής ΠΑΝΑΚΕΙΑ της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

Το ΕΑΑ επισημαίνει ότι στις επιβαρυμένες περιοχές με υψηλές τιμές PM2.5 αν οι κάτοικοι είναι ανάγκη να εξέλθουν των κατοικιών τους, πρέπει να χρησιμοποιούν μάσκες αυξημένης προστασίας N95, ΚΝ95 ή FFP2 (όχι τις απλές χειρουργικές), που παρέχουν καλύτερη προστασία από τα σωματίδια PM2.5, και επίσης να ακολουθούν τις σχετικές οδηγίες που περιλαμβάνονται σε πρόσφατη εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης