Απελπισία στη βόρεια Εύβοια: «Αν δεν συνδράμουν εναέριες και επίγειες δυνάμεις θα καεί όλο το νησί, θα καεί κόσμος» (video)

Έχουν καεί περίπου 200.000 στρέμματα... Ολοκληρωτική η καταστροφή στο 1/3 του νησιού

Must Read

Δραματικές είναι οι φωνές από τη βόρεια Εύβοια, η οποία έχει καεί ολοσχερώς και δυστυχώς ο εφιάλτης δεν φαίνεται να τελειώνει, με τη φωτιά να καίει ανεξέλεγκτη προς Μαντούδι και προς Ιστιαία, ενώ υπάρχουν προειδοποιήσεις ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, οι φλόγες θα φτάσουν ακόμα και στη Χαλκίδα.

Ο Γιώργος Τσαπουρνιώτης, δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγιά Άννας για μια ακόμη φορά κάνει έκκληση για βοήθεια… Ξανά και ξανά οι άνθρωποι φωνάζουν ότι είναι αβοήθητοι και ότι δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για την κατάσβεση της φωτιάς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής τα διαθέσιμα εναέρια μέσα για την τεράστια αυτή περιοχή που καίγεται, το 1/3 του νησιού όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαπουρνιώτης, είναι… 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο! Που κι αυτά πότε πετάνε, πότε δεν πετάνε.

«Το βράδυ κάηκαν 100.000 στρέμματα γης, κάηκε ολοσχερώς η Δημοτική Ενότητα Νηλέως, 300 και πλέον κατοικίες έχουν γίνει στάχτη. Ο κόσμος είναι σε απόγνωση», ανέφερε ο κ. Τσαπουρνιώτης και σχολίασε απελπισμένος: «Η σημερινή ημέρα είναι η χειρότερη στην Ιστορία του δήμου».

«Όλο το ανατολικό μέτωπο του δήμου έχει καεί. Έπρεπε να πιαστεί το μέτωπο των Αμελάντων, μόλις ξέφυγε η φωτιά στο βουνό και γύρισε προς το Αιγαίο όλοι το περιμέναμε… οι παλιοί ξέρουνε το ίδιο έγινε το 1977. Σήμερα είναι χειρότερα και από τότε», επεσήμανε ακόμα.

Απεύθυνε δραματική έκκληση και προειδοποίηση ότι χρειάζονται βοήθεια και ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα καεί κόσμος: «Ο κόσμος ο απλός πολεμούσε όλη τη νύχτα να σώσει τις περιουσίες του, μάταια. Η μάχη ήταν άνιση, η φωτιά έκαιγε τα πάντα στο πέρασμά της. Το βράδυ ζήσαμε έναν εφιάλτη ζωντανό. Να βλέπεις ανθρώπους κρεμασμένους πάνω στις στέγες και το σπίτι να φλέγεται και να μην κατεβαίνουν κάτω. Μιλάμε για πάνω από 100-110.000 στρέμματα. Αν προσθέσουμε και τα νούμερα των  προηγούμενων ημερών είναι 200.000 στρέμματα. Αν συνεχίσουμε να έχουμε την ίδια αντιμετώπιση η φωτιά θα φτάσει στη Χαλκίδα και την Ιστιαία, θα καούν και άνθρωποι. Οι άνθρωποι δεν φεύγουν. Φεύγουν οι ευπαθείς και οι ηλικιωμένοι, και οι υπόλοιποι μένουν εκεί, στο μέτωπο. Οι άνθρωποι ήταν μαζί μας και στην Κεράμια, και στην Αγία Άννα. Οι άνθρωποι πάλευαν μόνοι τους να σώσουν ό,τι μπορούσαν».

Κατέληξε με μια εμφανή απογοήτευση για την ανυπαρξία βοήθειας: «Δεν έχει γίνει σωστή αντιμετώπιση. Τι να πιάσουμε 100 χιλιόμετρα περίμετρο φωτιά; Η φωτιά δεν έχει σταματημό, αν δεν συνδράμουν εναέριες και επίγειες δυνάμεις Θα καεί όλο το νησί. Θα φτάσει στη Χαλκίδα και την Ιστιαία. Ήδη το 1/3 του νησιού έχει καεί».

Με τη σειρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Τριανταφυλλίδης, τόνισε: «Οι κάτοικοι έψαχναν πυροσβέστες αλλά δεν υπήρχαν και χάθηκαν περιουσίες. Μόνο δεκάδες αστυνομικούς βλέπαμε στην Εύβοια και όχι πυροσβέστες, τι να τους κάνουν τους αστυνομικούς; Πυροσβέστες θέλουν οι άνθρωποι».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This