Οι Τούρκοι τρελάθηκαν! Θέλουν πίσω τα ιερά κειμήλια που έσωσαν οι Πόντιοι όταν τους ξερίζωσαν ! (video)

Must Read

Την διεκδίκηση κειμηλίων της Παναγίας Σουμελά, σχεδιάζει το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού, σύμφωνα με ρεπορτάζ της τουρκικής εφημερίδας Milliyet.

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται, μάλιστα, ότι αρχαιολόγοι έχουν επισκεφτεί μουσεία σε Ελλάδα, Ιρλανδία και Ιταλία, για να διεκδικήσουν κειμήλια τα οποία βγήκαν στο εξωτερικό μετά την ανταλλαγή των πληθυσμών.

Επιπλέον, σοβαρή ανησυχία προκαλεί η δήλωση του Τούρκου υπουργού Τουρισμού, Νουρί Έρσοϊ, στη Milliyet, με την οποία επιβεβαιώνεται ότι η Άγκυρα ξεκίνησε τις διαδικασίες ώστε να επιστρέψουν τα κειμήλια της Παναγίας Σουμελά στην Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbreak.gr σήμερα η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη θα προβεί σε ηχηρή παρέμβαση-απάντηση για το θέμα αυτό!

Κλειστή για 88 χρόνια

Να θυμίσουμε ότι η Παναγία Σουμελά ήταν κλειστή από το 1922 ως το 2010 οπότε και άνοιξε ξανά τις πόρτες της έπειτα από 88 χρόνια, συγκεντρώνοντας εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες από όλον τον κόσμο.

Ωστόσο, τον Σεπτέμβριο του 2015 οι τουρκικές αρχές αναγκάστηκαν να την κλείσουν και πάλι λόγω σοβαρών κινδύνων για την ασφάλεια των επισκεπτών αλλά και τη διατήρηση του μνημείου.

https://vimeo.com/355609248

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This