Παρασκευή, 16 Απρίλιος 2021

Οι Τούρκοι τρελάθηκαν! Θέλουν πίσω τα ιερά κειμήλια που έσωσαν οι Πόντιοι όταν τους ξερίζωσαν ! (video)

Την διεκδίκηση κειμηλίων της Παναγίας Σουμελά, σχεδιάζει το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού, σύμφωνα με ρεπορτάζ της τουρκικής εφημερίδας Milliyet.

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται, μάλιστα, ότι αρχαιολόγοι έχουν επισκεφτεί μουσεία σε Ελλάδα, Ιρλανδία και Ιταλία, για να διεκδικήσουν κειμήλια τα οποία βγήκαν στο εξωτερικό μετά την ανταλλαγή των πληθυσμών.

Επιπλέον, σοβαρή ανησυχία προκαλεί η δήλωση του Τούρκου υπουργού Τουρισμού, Νουρί Έρσοϊ, στη Milliyet, με την οποία επιβεβαιώνεται ότι η Άγκυρα ξεκίνησε τις διαδικασίες ώστε να επιστρέψουν τα κειμήλια της Παναγίας Σουμελά στην Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbreak.gr σήμερα η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη θα προβεί σε ηχηρή παρέμβαση-απάντηση για το θέμα αυτό!

Κλειστή για 88 χρόνια

Να θυμίσουμε ότι η Παναγία Σουμελά ήταν κλειστή από το 1922 ως το 2010 οπότε και άνοιξε ξανά τις πόρτες της έπειτα από 88 χρόνια, συγκεντρώνοντας εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες από όλον τον κόσμο.

Ωστόσο, τον Σεπτέμβριο του 2015 οι τουρκικές αρχές αναγκάστηκαν να την κλείσουν και πάλι λόγω σοβαρών κινδύνων για την ασφάλεια των επισκεπτών αλλά και τη διατήρηση του μνημείου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ