Υπό έλεγχο οι φωτιές σε Γούρνες Ηρακλείου και Σούνιο

Must Read

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε πριν από λίγη ώρα η φωτιά στην περιοχή Γούρνες Ηρακλείου, στο δρόμο που οδηγεί στις Μοίρες, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να είναι επί ποδός υπό τον φόβο νέων αναζωπυρώσεων.

Παρά το γεγονός ότι οι άνεμοι ήταν ιδιαίτερα ισχυροί στην περιοχή, οι πυροσβέστες αντιμετώπισαν τις πύρινες φλόγες προτού φτάσουν σε κατοικίες και επιχειρήσεις. Σημαντική υπήρξε και η συνεισφορά των δύο πυροσβεστικών ελικοπτέρων.

Την ίδια ώρα, νέο μέτωπο εκδηλώθηκε πριν λίγη ώρα στο Δεμάτι του δήμου Μινώα Πεδιάδος στο Ηράκλειο, όπου η φωτιά καίει χορτολιβαδική έκταση σε πλαγιά, χωρίς όμως να απειλούνται σπίτια ή άλλες εγκαταστάσεις. Στο μέτωπο επιχειρούν οχτώ οχήματα της Πυροσβεστικής.

Υπό έλεγχο και η φωτιά στο Σούνιο

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Σούνιο, μετά την άμεση κινητοποίηση ολόκληρου του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής και της μεγάλης συνδρομής των εναέριων μέσων, όπως τόνισε ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε ακριβώς απέναντι από τον Ναό του Ποσειδώνα. «Επιχειρούσαμε με ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια να ανακόψουμε την πυρκαγιά ώστε οι φλόγες να μην περάσουν απέναντι από την ρεματιά, στον οικισμό του Σουνίου. Σε αυτήν την περίπτωση η πυρκαγιά τάχιστα θα επεκτεινόταν και στον Εθνικό Δρυμό, με ανυπολόγιστες ζημιές», σημείωσε ο ίδιος.

Σε ό,τι αφορά στα αίτια, ο κ. Λουκάς εξήγησε ότι εκδηλώθηκε σε «άκυρο» σημείο δίπλα στο ξενοδοχείο σε δομικά υλικά που «δεν δικαιολογούσαν ανάφλεξη». Μάλιστα, αποδίδει τα αίτια σε εμπρησμό και εφιστά την «προσοχή και την ετοιμότητα όλων κάτω μάλιστα από αυτές τις ακραίες συνθήκες».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This