Πρεσβεία της Ρουμανίας για φωτιές: «Είμαστε δίπλα στους Έλληνες φίλους μας»

Must Read

Μια συγκινητική ανάρτηση με πυροσβέστες από τη Ρουμανία και τον τίτλο «Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα μόνη μπροστά στις φλόγες!» έκανε η πρεσβεία της χώρας στη Θεσσαλονίκη, προαναγγέλλοντας την άφιξη της βοήθειας.

Αργά χθες το βράδυ έφτασαν στην Ελλάδα πάνω από 110 πυροσβέστες με σύγχρονο εξοπλισμό και οχήματα και κατευθύνονται προς την Ελλάδα.

«Είναι η πρώτη πυροσβεστική ενέργεια που πραγματοποιήθηκε από Ρουμάνους στο έδαφος άλλου κράτους. Είμαστε δίπλα στους Έλληνες φίλους μας!», γράφει η πρεσβεία, που μάλιστα έβαλε τη φωτογραφία στο εξώφυλλο του προφίλ της στο Facebook.

Το Βουκουρέστι ανταποκρίθηκε στο ελληνικό αίτημα που υπεβλήθη στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και αποφάσισε να στείλει 112 πυροσβέστες και 23 πυροσβεστικά οχήματα.

Την Πέμπτη, ο Ρουμάνος πρωθυπουργός Φλορίν Κίτσου εξέφρασε τη στήριξή του στη χώρα μας.

«Η Ρουμανία είναι με την Ελλάδα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Έχουμε εγκρίνει, από τη Ρουμανία, δωρεάν διεθνή βοήθεια για την Ελληνική Δημοκρατία, η οποία πλήττεται σοβαρά από δασικές πυρκαγιές! Η ομάδα πυροσβεστών από τη Ρουμανία θα ενεργήσει στις περιοχές που υποδεικνύουν οι ελληνικές αρχές για περίοδο 10 ημερών!» έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This