Παραμένουν ενεργές οι εστίες στην Φωκίδα – Πύρινο μέτωπο και στη Μέλπεια Μεσσηνίας (video)

Ελεγχόμενη η κατάσταση στα Βέντζια των Γρεβενών

Must Read

Καίει για τρίτη συνεχόμενη ημέρα η φωτιά στην Φωκίδα, με τους κατοίκους αλλά και τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να ζουν εφιαλτικές στιγμές λόγω των ισχυρών ανέμων. 

Το βράδυ η κατάσταση ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη, αφού οι άνεμοι άλλαζαν φορά αρκετές φορές, δυσχεραίνοντας τις προσπάθειες της κατάσβεσης. Κάποια στιγμή κινούνταν προς Ερατεινή, ενώ δόθηκε μάχη για να την αναχαιτίσουν στον Πάνορμο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εικόνα είναι βελτιωμένη, ωστόσο οι αρχές συνεχίζουν τις προσπάθειες για την οριοθέτησή της. Στο σημείο επιχειρούν 51 πυροσβέστες με 20 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος.

Νωρίς χθες το βράδυ ενεργοποιήθηκε το 112 για τους κατοίκους των περιοχών Πάνορμος, Όρμος Λεμονιάς και ‘Αγιοι Πάντες Φωκίδας, προκειμένου να εκκενώσουν προς Ιτέα. Το μήνυμα ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Πάνορμος, Όρμος Λεμονιάς και ‘Αγιοι Πάντες Φωκίδας, εκκενώστε τώρα προς Ιτέα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Πύρινο μέτωπο στη Μέλπεια Μεσσηνίας

Ενεργό παραμένει το μέτωπο στην περιοχή Μέλπεια, της Μεσσηνίας, κοντά στον Μελιγαλά, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να δίνουν την δική τους μάχη.

Καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας, 95 πυροσβέστες με 25 οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την οριοθέτηση της πυρκαγιάς, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας πραγματοποιήθηκαν ρίψεις νερού από ελικόπτερο. Παράλληλα, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης βοηθούν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Παράλληλα, το πύρινο μέτωπο στην περιοχή της Τσακώνας συνεχίζει να κατακαίει τα πάντα στο πέρασμά του και να επεκτείνεται με τους ισχυρούς ανέμους. Σε εξέλιξη βρισκόταν και χθες η πυρκαγιά στον ορεινό όγκο του Μαγκλαβά, στην ευρύτερη περιοχή του Βλαχόπουλου, όπου ξεκίνησαν εργασίες από μηχανήματα της ΠΕ Μεσσηνίας για τη διάνοιξη αντιπυρικής ζώνης.

Παραμένει κλειστός ο νέος αυτοκινητόδρομος Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτας

Την ίδια ώρα, σε ισχύ παραμένει η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων προς αποφυγή πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων και τροχαίων ατυχημάτων, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο – Σπάρτη (εδαφικής αρμοδιότητας της Δ.Α. Αρκαδίας):

  • Των Ι.Χ.Ε. οχημάτων και λεωφορείων, στο τμήμα του Ν.Α.Α.Τ.Κ. από το ύψος του Α/Κ Παραδεισίων (χ/θ198,6) έως τον Α/Κ Τσακώνας (χ/θ 210,6), όπου η κυκλοφορία θα διεξάγεται μέσω της Π.Ε.Ο. Τρίπολης –Καλαμάτας.
  • Φορτηγών οχημάτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου στο τμήμα του Ν.Α.Α.Τ.Κ. από το ύψος του Α/Κ Παραδεισίων (χ/θ198,6) έως τον Α/Κ Τσακώνας (χ/θ 210,6).

Σύμφωνα με την Αστυνομία, όση ώρα θα παραμένει κλειστό το τμήμα του αυτοκινητόδρομου, η κυκλοφορία των οχημάτων θα εκτρέπεται στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης – Καλαμάτας, στα παρακάτω σημεία:

  • Στο 192ο χιλιόμετρο (ημικόμβος Αλφειού) του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Τρίπολη- Καλαμάτα για τα οχήματα που κινούνται με κατεύθυνση προς Καλαμάτα.
  • Στο 210ο χιλιόμετρο (κόμβος Κυπαρισσίας) του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα για τα οχήματα που κινούνται με κατεύθυνση προς Αθήνα.

Ελεγχόμενη η κατάσταση στα Βέντζια στα Γρεβενά

Σύμμαχο την πτώση της έντασης των ανέμων έχουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στις προσπάθειές τους να οριοθετήσουν την φωτιά που καίει στα Γρεβενά.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, αναπτύχθηκαν, σύμφωνα με την ΕΡΤ, περιμετρικές ζώνες πυρασφάλειας σε όλα τα επικίνδυνα σημεία του μετώπου, από Φελλί μέχρι και Δίπορο, που εκτείνεται σε περισσότερα από 30 χιλιόμετρα.

Σημαντικές ήταν το απόγευμα της Παρασκευής και οι εναέριες ρίψεις νερού από καναντέρ σε σημείο που, λόγω των ισχυρών βοριάδων, υπήρχαν συχνές αναζωπυρώσεις και είχε δημιουργηθεί κίνδυνος η φωτιά να περάσει από την περιοχή του Νησίου προς την απέναντι πλευρά του Καρπερού.

Με δεδομένο ότι πλέον η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, έχει ήδη επιτραπεί η είσοδος των κατοίκων στα χωριά τα οποία είχαν εκκενωθεί εκτός από αυτό του Διπόρου, ενώ έχει αποκατασταθεί από η ηλεκτροδότηση σε Νησί, Κέντρο και Αγαλλαίοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This