Τρίπολη: Μαίνεται η φωτιά στη Γορτυνία – Εκκενώθηκαν δύο οικισμοί (video)

Τρεις κοινότητες έχουν μείνει χωρίς ρεύμα - Σχετικά καλύτερη η εικόνα στο δήμο Μεγαλόπολης

Must Read

Σε πύρινο κλοιό παραμένει η Γορτυνία, ενώ καλύτερη είναι η εικόνα στο δήμο Μεγαλόπολης. Πυροσβεστικές δυνάμεις και κάτοικοι δίνουν μάχη για να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο.

«Αρκετά δύσκολη παραμένει η κατάσταση με τη φωτιά στην περιοχή της Γορτυνίας, που πέρασε από την Ηλεία», ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος, προσθέτοντας ότι «το πύρινο μέτωπο είναι μεγάλο, αφού έχει επεκταθεί».

Εκκενώθηκαν δύο οικισμοί

Όπως επισήμανε, «εκκενώθηκαν ακόμα δύο οικισμοί και η φωτιά απείλησε τον οικισμό Λιβαδάκι, αλλά η Πυροσβεστική κατάφερε να κρατήσει τις φλόγες μακριά από τα σπίτια, ενώ κινδύνευσε και ο οικισμός Τουμπίτσι».

Επίσης, ο Χρήστος Λαμπρόπουλος είπε ότι «τρεις κοινότητες έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, αλλά τα συνεργεία εργάζονται για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης».

Παράλληλα, ο αντιπεριφερειάρχης σημείωσε ότι «εκτός από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, στο σημείο επιχειρούν οκτώ μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως και του δήμου, ενώ ιδιώτες βοηθούν εθελοντικά με τα δικά τους μηχανήματα».

Σχετικά καλύτερη η εικόνα στη Μεγαλόπολη

Όσον αφορά στο άλλο πύρινο μέτωπο, στην περιοχή του δήμου της Μεγαλόπολης, όπου η φωτιά πέρασε από τη Μεσσηνία, ο Χρήστος Λαμπρόπουλος είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «εκεί η κατάσταση μπορώ να πω ότι είναι σχετικά καλύτερη και παραμένει εκκενωμένος μόνο ο οικισμός Ίσαρης, όπου εκεί δημιουργήθηκε μία νέα αντιπυρική ζώνη».

Μάλιστα, όπως τόνισε, «το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν μηχανήματα της Περιφέρειας και του δήμου, ενώ σημαντική είναι και η βοήθεια από τη ΔΕΗ που διαθέτει εξοπλισμό».

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This