Σάββατο, 10 Απρίλιος 2021

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΡΟΧΑΙΟ: Οδηγούσε χωρίς κράνος και έχασε τη μισή αποζημίωση!

Μια απόφαση σοκ πήρε το Εφετείο της Πάτρας, το οποίο εκδίκαζε προσφυγή οδηγού μηχανής που τραυματίστηκε σε τροχαίο χωρίς να φταίει αλλά και χωρίς να φοράει κράνος.

Σύμφωνα με το δικαστήριο θεωρήθηκε και αυτός συνυπαίτιος μια και δεν τηρούσε αυτά που προβλέπει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να χάσει τη μισή από την αποζημίωση που διεκδικούσε για ιατρικά έξοδα συνέπεια του τραυματισμού του.

Όπως γράφει το patrastimes αυτή η απόφαση θεωρείται σταθμός και ήρθε πριν από λίγο καιρό καθώς όταν ο δικυκλιστής οδηγεί χωρίς κράνος, επί της ουσίας χάνει μόνος του μέρος των δικαιωμάτων του.

Συγκεκριμένα:  Οδηγός μοτοσικλέτας έπεσε θύμα τροχαίου ατυχήματος από ΙΧ αυτοκίνητο και τραυματίστηκε, όμως δικαιούται μειωμένης αποζημίωσης κατά 50%, για τις ιατρικές δαπάνες που κατέβαλλε προς αποκατάσταση της υγείας του. Και αυτό, γιατί, η παράλειψή του να φορέσει κράνος τον καθιστά συνυπαίτιο στο τροχαίο, ακόμη και αν ο ίδιος δεν φέρει καμία ευθύνη για το συμβάν.

Η μη τήρηση των κανόνων ασφάλειας στην οδήγηση έχει επιπτώσεις και για τον οδηγό που έπεσε θύμα τροχαίου, χωρίς ο ίδιος να φταίει, σύμφωνα με το Μονομελές Εφετείο στην Πάτρα.

Το δικαστήριο προσδιόρισε το κόστος της θεραπείας του συγκεκριμένου οδηγού στις 2.500 ευρώ (αποκατάσταση θλαστικών τραυμάτων σε κεφάλι και πρόσωπο με χειρουργική επέμβαση, αμοιβές γιατρών, μετεγχειρητική παρακολούθηση, κ.ά.), έκρινε όμως, ότι το «ποσό της αποζημίωσης που δικαιούται (ο οδηγός) για τη δαπάνη αυτή πρέπει να μειωθεί κατά ποσοστό 50% και να του επιδικαστεί.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ