Συγκλονίζει η γιαγιά Παναγιώτα: «Έχασα τον άντρα μου και φώναζα βοήθεια» (video)

H φωτογραφία της έκανε τον γύρο του διαδικτύου και έγινε πρωτοσέλιδο στον ξένο Τύπο

Must Read

Η φωτογραφία του Κωνσταντίνου Τσακαλίδη για το πρακτορείο SOOC με την ηλικιωμένη γυναίκα που παρομοιάστηκε με την «Κραυγή» του Έντβαρντ Μουνκ, έκανε τον γύρο του διαδικτύου και έγινε πρωτοσέλιδο στα εξώφυλλα του ξένου τύπου. 

Η συγκλονιστική φωτογραφία αποτυπώνει την απελπισία της γυναίκας καθώς πίσω της διακρίνεται ο οικισμός Γούβες στην Εύβοια που τυλίγεται στις φλόγες.

Η κυρία Παναγιώτα που έγινε «σύμβολο» της τρομερής τραγωδίας μίλησε στο Star:«Θόλωνε το μυαλό μου. Λιποθύμησα, με άρπαξαν οι αστυφύλακες και με πιέσανε να με βάλουν μέσα στο αυτοκίνητο. Με πήγανε στο κέντρο υγείας, μου κάνανε ενέσεις, μου βάλανε οξυγόνο και ορό και δε θέλανε να φύγω. Εγώ όμως δεν ήθελα να κάτσω, ήθελα να έρθω εδώ στο σπίτι μου» περιγράφει η ηλικιωμένη.

Όπως ανέφερε, όσοι στάθηκαν δίπλα τις προσπάθησαν να την ηρεμήσουν λέγοντάς της ότι δεν κάηκαν τα σπίτια αλλά μόνο το δάσος. Η ίδια ωστόσο με τρεμάμενη φωνή απαντάει: «Γιατί να καεί το δάσος; Δεν είναι αμαρτία;».

Απαντώντας στην ερώτηση για το πώς αισθάνεται που η φωτογραφία της έκανε τον γύρο του κόσμου, η κυρία Παναγιώτα δήλωσε: «Δεν με ενδιαφέρει αυτό το πράγμα. Με ενδιαφέρει να σηκωνόμουν μια μέρα και να τα έβλεπα όλα όπως τα ήξερα. Δεν ήθελα προβολή. Τι να την κάνω; Με ενδιαφέρει να δείξουν ενδιαφέρον για τον τόπο. Όλη η Εύβοια έχει καεί. Εκείνη την ώρα κατέβαινε η φλόγα και ο άντρας μου έτρεχε με τον κουβά να ρίξει νερό από πίσω που ερχόταν η φωτιά. Και εγώ τον έχασα και φώναζα “Βοήθεια!”. Μαζεύτηκε η αστυνομία, ο κόσμος, όλοι. Όλο το χωριό είναι μια γροθιά για αυτά τα πράγματα. Πράγματι ήρθαν και βοηθήσανε όλοι» δήλωσε η ηλικιωμένη γυναίκα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This