Σε επαγρύπνηση για αναζωπυρώσεις σε Εύβοια, Πάρνηθα, Ηλεία και Γορτυνία οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής (video)

Παράταση απαγόρευσης κυκλοφορίας σε δάση

Must Read

Σε συνεχή επαγρύπνηση βρίσκονται όλες οι Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος στην Επικράτεια υπό τον φόβο των νέων αναζωπυρώσεων στις περιοχές όπου εκδηλώθηκαν οι καταστροφικές πυρκαγιές των προηγούμενων ημερών και συγκεκριμένα, την Βόρεια Εύβοια, την Αρχαία Ολυμπία Ηλείας και τη Γορτυνία Αρκαδίας.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχυμένες από τις δυνάμεις και πυροσβεστικά μέσα ξένων χωρών (Σλοβακία, Ουκρανία, Σερβία, Ρωσία, Ισραήλ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κ.α.), από εθελοντές πυροσβέστες, από τον Ελληνικό Στρατό, τους κατοίκους και τους ΟΤΑ, όλοι παραμένουν επί ποδός.

Συνολικά 106 δασικές πυρκαγιές σε 24 ώρες

Όπως προκύπτει από την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, το τελευταίο 24ωρο, εκδηλώθηκαν συνολικά 106 δασικές πυρκαγιές. Βέβαια, όλα τα μεγάλα ενεργά μέτωπα βρίσκονται σε ύφεση και οι μικρές εστίες που ξεπηδούν κάθε τόσο, αντιμετωπίζονται άμεσα. Σε αυτό βοήθησε και η βροχή που εκδηλώθηκε χθες στις περιοχές όπου υπήρχαν  ενεργά μέτωπα.

Την ίδια στιγμή Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Αναλυτικά η ενημέρωση της Πυροσβεστικής

«Στη δασική πυρκαγιά της Πάρνηθας, συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις. Συνδρομή παρέχουν ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

Στη δασική πυρκαγιά της Βόρειας Εύβοιας συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις που έχουν ενισχυθεί μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα, από Ουκρανία 100 πυροσβέστες, από Σερβία 39 πυροσβέστες με 14 οχήματα και ένα ασθενοφόρο, από Ρουμανία 108 πυροσβέστες με 21 οχήματα, από τη Σλοβακία 75 πυροσβέστες με 30 οχήματα, από Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα, από Μολδαβία 25 πυροσβέστες με 4 οχήματα και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Επίσης, για την αεροπυρόσβεση επιχειρούν περιοδικά, 9 Ε/Π συμπεριλαμβανομένων 2 Ε/Π από Σερβία και 1 Ε/Π από Αραβικά Εμιράτα καθώς και 8 Α/Φ συμπεριλαμβανομένων 2Α/Φ από Ισραήλ, 2 Ilyushin Il-76 από Ρωσία και το Beriev-200. Συνδρομή παρέχουν το Λιμενικό Σώμα, οι Ένοπλες Δυνάμεις με πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές πυροσβέστες και η τοπική αυτοδιοίκηση με υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

Στις δασικές πυρκαγιές της Αρχαίας Ολυμπίας Ηλείας και της Γορτυνίας Αρκαδίας, συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις που έχουν ενισχυθεί μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα από την Τσεχία 35 πυροσβέστες με 14 οχήματα, από τη Γαλλία 240 πυροσβέστες με 60 οχήματα, από τη Γερμανία 244 πυροσβέστες με 56 οχήματα και από Αυστρία 40 πυροσβέστες με 13 οχήματα, ενώ στην περιοχή της πυρκαγιάς βρίσκεται και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Επίσης, για την αεροπυρόσβεση επιχειρούν περιοδικά, 6 Α/Φ καθώς και 9 Ε/Π συμπεριλαμβανομένων 1 Ε/Π της Ελληνικής Αεροπορίας Στρατού και 2 Ε/Π από Ελβετία. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης»

Αναζωπυρώσεις στην Ανατολική Μάνη

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις έδωσαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην Ανατολική Μάνη. Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι αναζωπυρώσεις σημειώθηκαν στις περιοχές Σκαμνάκι, Δεσφίνα και Καρέα, χωρίς όμως να απειληθούν γειτονικοί οικισμοί.

Στην περιοχή της Ανατολικής Μάνης συνεχίζουν να επιχειρούν περισσότεροι από 60 πυροσβέστες με 23 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ώστε να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο και ένα ελικόπτερο. Παράλληλα, στο έργο της πυρόσβεσης συνδράμουν δυνάμεις του στρατού, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες της αυτοδιοίκησης.

Αναζωπυρώσεις σε Γορτυνία και Μεγαλόπολη

Την ίδια ώρα, αντιμετωπίστηκαν από τις πυροσβεστικές δυνάμεις οι αναζωπυρώσεις που σημειώθηκαν στη Γορτυνία και στη Μεγαλόπολη της Αρκαδίας.

Όπως εξήγησε ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος πλέον η κατάσταση είναι καλύτερη και δεν κινδυνεύει κάποιος οικισμός. Οι αναζωπυρώσεις στη Γορτυνία σημειώθηκαν στις περιοχές Νεοχώρι, Λιβαδάκι και Ελαία, αλλά ήταν άμεση η επέμβαση των επίγειων και εναέριων πυροσβεστικών μέσων, τα οποία κατάφεραν να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς, προτού να λάβει διαστάσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This