Κέρκυρα: Με αμέτρητες σούβλες με αρνιά γιόρτασαν το «μικρό Πάσχα» του καλοκαιριού!

Οι εκλεκτοί μεζέδες μοιράζονται στους πιστούς για το καλό της ημέρας

Must Read

Πάσχα και όχι Δεκαπενταύγουστο θα νόμιζε κανείς ότι γιορτάζουν σήμερα στην Κέρκυρα, καθώς το νησί είναι «σπαρμένο» με σούβλες όπου πάνω τους στριφογυρίζουν… τα πιο λαχταριστά αρνιά!   

Αιτία τοπικό έθιμο που κάθε χρόνο τέτοια μέρα «αναγκάζει» τους ντόπιους να στήσουν τις υπαίθριες σούβλες τους, προκειμένου να γιορταστεί όπως του αρμόζει το «μικρό Πάσχα του καλοκαιριού», όπως αποκαλούν, όχι άδικα, τον Δεκαπενταύγουστο, με αποτέλεσμα το νησί, από άκρη σε άκρη, να μοσχοβολά με τη μυρωδιά του καλοψημένου κρέατος, βάζοντας σε πειρασμό ακόμη και τους… vegans.

Το εν λόγω έθιμο φέρεται να χάνεται στα βάθη των χρόνων, με τους Κερκυραίους να γιορτάζουν τον Δεκαπενταύγουστο υπαίθρια και κυρίως την ημέρα, λόγω των απαγορεύσεων που είχαν από τους Ενετούς κατακτητές, για τη διεξαγωγή των θρησκευτικών εθίμων κατά τη διάρκεια της νύχτας. Έτσι, από τα ξημερώματα, στήνονται αμέτρητες ουρές με σούβλες, προκειμένου να μοιραστούν τα αρνιά σε όλους τους πιστούς.

Ακόμη και έξω από τα προαύλια των εκκλησιών

Και, παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η τιμή του κιλού στο αρνί μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 20 ευρώ, το έθιμο καλά κρατεί, με τις σούβλες να στήνονται ακόμη και έξω από τα προαύλια των εκκλησιών, ώστε οι πιστοί, μετά τη Θεία Λειτουργία, να… συνοδεύουν το πρόσφορο με έναν εκλεκτό μεζέ! Το έθιμο της σούβλας του αρνιού στους δρόμους εξακολουθεί, παρά τους περιορισμούς, να ακολουθείται πιστά, ενώ, όπως είναι λογικό, προκαλεί το μεγάλο ενδιαφέρον Ελλήνων και «εισαγόμενων» τουριστών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι προ πανδημίας, το έθιμο του σουβλίσματος του αρνιού λάμβανε χώρα και στις πλατείες του κάθε χωριού, τόσο την παραμονή, όσο και ανήμερα της Παναγιάς, όπου και στηνόταν γλέντι τρικούβερτο!

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This