Εμβολιασμός: «Κλείδωσε» η 3η δόση για άτομα με σημαντική ανοσοκαταστολή (video)

Ηλικιωμένοι και υγειονομικοί «παίζει» να είναι οι επόμενοι που θα πάρουν σειρά

Must Read

Το «πράσινο φως» για τρίτη δόση του εμβολίου κατά του νέου κορωνοϊού σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών δόθηκε, όπως όλα δείχνουν, μετά και την  αποψινή κοινή συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών με την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, «κλείδωσε», εκτός απροόπτου, η χορήγηση τρίτης δόσης σε ευπαθείς ομάδες και πιο συγκεκριμένα σε άτομα με σημαντική ανοσοκαταστολή. Μιλάμε, δηλαδή, για άτομα που έχουν κάνει μεταμόσχευση συμπαγών οργάνων, μεταμόσχευση μυελού, είναι καρκινοπαθείς υπό χημειοθεραπεία, είναι νεφροπαθείς, καθώς και για άτομα με HIV.

Με βάση το εν λόγω ρεπορτάζ, οι εμβολιασμοί θα αρχίσουν άμεσα, το αργότερο μέσα στο φθινόπωρο, ενώ, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, για να λάβει κάποιος ενισχυτική δόση του εμβολίου θα πρέπει να έχουν περάσει 28 ημέρες από τη δεύτερη δόση.

Ποια η χρησιμότητα της ενισχυτικής δόσης

Ο λόγος για τον οποίο οι συγκεκριμένες κατηγορίες ατόμων θα κληθούν να κάνουν ακόμη μία δόση, είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, το 75% των ανοσοκατεσταλμένων δεν κάνει καλή ανοσοαπόκριση. Συγκεκριμένα, αυτή φτάνει σε ποσοστό ως 35%, για αυτό και επιλέχθηκε να λάβουν την ενισχυτική δόση, έτσι ώστε να φτάσουν στο 85%, που φτάνει μεγάλο μέρος του γενικού πληθυσμού.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη σύσκεψη που έγινε τέθηκε, επίσης, υπό συζήτηση η χορήγηση τρίτης δόσης στους ηλικιωμένους και στους υγειονομικούς, χωρίς, όμως, να ληφθεί κάποια απόφαση. Οι ανακοινώσεις για την ενισχυτική δόση του εμβολίου θα γίνουν άμεσα, πιθανότατα στην αρχή της επόμενης εβδομάδας.

  • Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This