Ο «θείος» από την Αμερική δεν ξέχασε την Νίσυρο!

Must Read

Σε μία δωρεά ύψους 2.000.000 ευρώ προχώρησε ο Ελληνοαμερικανός Νίκος Ανδριώτης προς την ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Νίσυρο, αποδεικνύοντας έμπρακτα πως, όσο μακριά κι αν βρίσκεται, η καρδιά του «χτυπά» για την Ελλάδα. Το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό που διέθεσε θα χρησιμοποιηθεί για την ολοκλήρωση της ανακαίνισης των δημοτικών ιατρικών λουτρών. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Νισύρου Χριστοφή Κορωναίο, ο Νίκος Ανδριώτης αναδεικνύεται με τη δωρεά του αυτή ως μέγας ευεργέτης της γης που τον γέννησε.

«Πρόκειται για έναν αφοσιωμένο αρωγό των ελληνικών γραμμάτων και της Νισύρου όλη του τη ζωή. Πρέπει, όχι μόνο ο Δήμος Νισύρου, αλλά και η Πολιτεία να του αποδώσουν τις μέγιστες τιμές ως πράξη σεβασμού για την προσφορά του», ανέφερε μεταξύ άλλων. Ο ελληνοαμερικανός κροίσος, ο οποίος σήμερα αποτελεί σημείο αναφοράς για τους ομογενείς των Ηνωμένων Πολιτειών, μετανάστευσε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού τη δεκαετία του `50 σε μικρή ηλικία, όπου αρχικά δούλεψε ως υπάλληλος σε ασανσέρ. Σήμερα, έπειτα από επτά δεκαετίες, είναι ευρέως γνωστός ως ο «πρωθυπουργός της Αστόρια» ενώ το 2016 κυκλοφόρησε βιβλίο με τίτλο «Η πορεία µου χωρίς ράσο», μέσα από το οποίο αναφέρεται στη ζωή του και σε όλα όσα πέτυχε στις ΗΠΑ.

Σημαντική θέση στην καρδιά του κατέχει το πρώτο ελληνικό γυμνάσιο και λύκειο που ιδρύθηκε επί προεδρίας του στην κοινότητα του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια, στο οποίο έχει αναφερθεί ουκ ολίγες φορές. «Δεν είναι εύκολο πράγμα να ζεις στην Αμερική, να ζεις σε μία χώρα που μας έδωσε τόσα πολλά, αλλά παράλληλα που είναι και η χώρα η οποία, εάν δεν προσέξεις, θα σε ισοπεδώσει. Αν συνειδητοποιήσει κανείς αυτό που πετύχαμε εμείς, σε αντίθεση με άλλες μειονότητες, είναι τεράστιο επίτευγμα. Δεν θα βρεις απογόνους τρίτης και τέταρτης γενιάς Ιταλών, Γερμανών, Γάλλων, Ολλανδών, που ήταν από τους πρώτους μετανάστες, να είναι τόσο κοντά στην πατρίδα τους και στην καταγωγή τους όσο εμείς» είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This