Πώς θα αντιμετωπίσει η Δικαιοσύνη τον 14χρονο κατά συρροή εμπρηστή της Φθιώτιδας

Δεν θα έχουμε τιμωρία με την έννοια του δικαστηρίου και της προφυλάκισης, αυτά, δηλαδή, που ξέρουμε για τους ενήλικες

Must Read

Τον συνέλαβαν, ομολόγησε -9 από τους 13 εμπρησμούς– και τώρα τι; Ποια θα είναι από εδώ και πέρα η μεταχείριση που επιφυλάσσει η ελληνική Δικαιοσύνη στον 14χρονο «καθ’ ομολογίαν και κατά συρροή» εμπρηστή στο Θεολόγο Φθιώτιδας

Σε διευκρινήσεις περί αυτού προέβη η δικηγόρος Ελίνα Θειακοδημήτρη, περιγράφοντας αναλυτικά στο newsit.gr τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπιστεί ποινικά ο 14χρονος πυρομανής.

«Επειδή το παιδί είναι 14 χρόνων, πρόκειται ουσιαστικά για την πράξη ενός παιδιού από 12 έως 15 ετών και έτσι δεν καταλογίζεται. Δηλαδή μπορεί να του επιβληθεί στα χαρτιά όμως μια ποινική μεταχείριση, στην πραγματικότητα όμως δεν υπάρχει καταλογισμός και μπορεί να επιβληθούν κάποια αναμορφωτικά μέτρα. Δηλαδή να εξεταστεί από την αρμόδια υπηρεσία κοινωνικής αρωγής, να παρακολουθήσει κάποια προγράμματα. Ας πούμε για πιο λόγο έχει στραφεί σε αυτό το κομμάτι είτε να επιτηρηθούν το παιδί και η οικογένειά του από κάποια προγράμματα. Δεν θα έχουμε όμως τιμωρία με την έννοια του δικαστηρίου καθώς επίσης και της ποινής, της προφυλάκισης και αυτά που ξέρουμε για τους ενήλικες. Αν το παιδί είναι 15 και 1 ημέρα τότε αλλάζουν όλα. Είναι ακριβώς στο όριο της ποινικής μεταχείρισης. Εκεί έχουμε ανακριτή και ενδεχομένως προφυλάκιση ακόμη και σε φυλακές ανηλίκων», τονίζει η κα Θειακοδημήτρη.

Θυμίζουμε πως, εξαιτίας του 14χρονου που δήλωσε «έβαζα τις φωτιές γιατί μου άρεσε να βλέπω τις φλόγες και τους καπνούς», κάηκαν σπίτια και αποτεφρώθηκαν χιλιάδες στρέμματα δάσους, ενώ, ειδικά στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε εξαιτίας του στις 6 Αυγούστου, εκκενώθηκε ο οικισμός Οσμάες, όπου κάηκαν ολοσχερώς τρία σπίτια, άλλα 20 υπέστησαν σοβαρές ζημιές, ενώ αποτεφρώθηκαν 2.100 στρέμματα δάσους και ελαιώνες.

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This