Ενημέρωση για τον κορωνοϊό από Γώγο και Κοντοζαμάνη: «Η μετάλλαξη Δέλτα αποτελεί πρόβλημα για μη εμβολιασμένα άτομα»

Must Read

Σε επαγρύπνηση βρίσκεται τόσο η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, όσο και ο υγειονομικός μηχανισμός, υπό τον φόβο της ραγδαίας εξάπλωσης των κρουσμάτων στην χώρα, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα, των τελευταίων ημερών.

Στο πλαίσιο της σημερινής ενημέρωσης αναφορικά με την πορεία του κορωνοϊού, ο καθηγητής Παθολογίας και μέλος της Επιτροπής επιδημιολόγων Χαράλαμπος Γώγος και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης προειδοποίησαν σχετικά με τον κίνδυνο αύξησης της πίεσης στα στο ΕΣΥ, με δεδομένο ότι ο μέσος όρος εισαγωγών στα νοσοκομεία εμφανίζεται αυξημένος.

«Έχουμε μπει για τα καλά στο 4ο κύμα της πανδημίας και σε παγκόσμιο επίπεδο είμαστε μακριά από τον έλεγχό της» είπε ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος. Και συνέχισε: «Η επανεμφάνιση της λοίμωξης έχει να κάνει με την μετάλλαξη Δέλτα η οποία είναι κυρίαρχη παντού. Κυρίως, είπε αποτελεί πρόβλημα για μη εμβολιασμένα άτομα. Τα υπάρχοντα εμβόλια είναι πολύ δραστικά και για το στέλεχος Δέλτα. Επίσης, η χρήση των μέτρων προστασίας είναι αναγκαία για την μείωση της διασποράς. Συνεχή αύξηση εμφανίζει το επιδημιολογικό φορτίο στην επικράτεια με τον δείκτη θετικότητας να κυμαίνεται στο 3 με το 4%».

«Τα εμβόλια παίζουν κεντρικό ρόλο»

Μάλιστα, στην συνέχεια εξήγησε πως η μετάλλαξη έφτασε σε περισσότερο από 80%, ενώ έκανε λόγο για νόσο των νέων στην παρούσα φάση, ωστόσο παρατηρείται μία μετατόπιση προς μεγαλύτερες ηλικίες. Παράλληλα, σημείωσε ότι εμφανίζεται και πίεση στο σύστημα υγείας. «Έχουμε τη μικρότερη αναλογία διασωληνωμένων και θανάτων σε σχέση με τα υψηλά κρούσματα. Τα εμβόλια παίζουν κεντρικό ρόλο. Παρότι τα υπάρχοντα εμβόλια είναι πολύ δραστικά, δεν είναι τέλεια, όπως συμβαίνει με όλα τα εμβόλια. Η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη σε πολλές χώρες μπορεί να συντελέσει στη δημιουργία νέων μεταλλάξεων» υπογράμμισε. Στη συνέχεια ο κ. Γώγος έκανε έκκληση στους υγειονομικούς να εμβολιαστούν.

«Είμαστε ευγνώμονες και εκτιμούμε το έργο των υγειονομικών μας. Για όσους δεν εμβολιαστούν, ο νόμος θα εφαρμοστεί. Είναι αυτονόητη η υποχρέωση της πολιτείας να εφαρμόσει τους νόμους. Η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί δεν επιτρέπει μισόλογα και αστερίσκους», είπε από την πλευρά του ο κ. Κοντοζαμάνης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This