Μετατρέπουν σε «πολιτικούς κομπάρσους» την αφρόκρεμα των ειδικών δυνάμεων της χώρας!

Άθλια παιχνίδια πολιτικών και στρατηγών στις πλάτες των παλικαριών μας

Must Read

Αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες στην πατρίδα μας, αποτελούν προσβολή για το στράτευμα και το εθνόσημο. Κυρίως όμως, συνιστούν ασέβεια για τους επίλεκτους του ελληνικού στρατού, τα ΟΥΚ, τους πεζοναύτες, τους καταδρομείς, την αιχμή του δόρατος της εθνικής άμυνας.

Με αποκλειστική ευθύνη των στρατιωτικών προϊσταμένων που υπακούουν στις ελεεινές εντολές των πολιτικών τους αφεντικών, η αφρόκρεμα του στρατεύματος μετατρέπεται σε κομπάρσους πολιτικής προπαγάνδας, για να αμβλυνθούν οι εντυπώσεις μετά την τρομακτική καταστροφή από τις ανεξέλεγκτες πυρκαγιές.

Δημοσιεύθηκε σε διάφορα μέσα λοιπόν ότι ο στρατός και η αστυνομία θα περιπολούν στα δάση επί τη βάσει «σχετικού σχεδίου πρόληψης πυρκαγιών».

Το κείμενο της σχετικής «είδησης» περί εφαρμογής από σήμερα του σχεδίου πρόληψης πυρκαγιών, βρίσκεται πανομοιότυπο (και όταν λέμε πανομοιότυπο το εννοούμε) σε πολλές εφημερίδες και ιστοτόπους. Είναι σαφές ότι δεν πρόκειται περί δελτίου Τύπου, (σε αντίθετη περίπτωση θα υπήρχε μνεία της πηγής, κάποιο Υπουργείο, Αρχηγείο ΕΛ.ΑΣ. κλπ), αλλά περί μιας ακόμη μεθόδου επιτελικής επικοινωνίας του «επιτελικού Κράτους» με τους επιτελείς του στα διάφορα ΜΜΕ και οφείλουμε να παραδεχθούμε στον τομέα της προπαγάνδας τα πάει σχετικά καλά.

Το να ταπεινώνεις όμως τους πλέον εκπαιδευμένους και επίλεκτους άντρες που διαθέτεις για την εθνική άμυνα, υποχρεώνοντας τους να συμμετέχουν ως κομπάρσοι στην ανεύθυνη πολιτική προπαγάνδα, είναι χτύπημα για την ίδια την εθνική άμυνα.

Να υποχρεώνεις τις ειδικές δυνάμεις της χώρας, να «παρελαύνουν» σε βάρκες αραγμένες σε παραλίες, και σε λαγκάδια, με γυαλισμένο μαύρο άρβυλο και παραλλαγή με τσάκιση, συνιστά μία άθλια, πολιτικάντικη πράξη. Να υποχρεώνεις οικογενειάρχες που είναι εκπαιδευμένοι να πολεμούν και όχι να κάνουν δασοπυρόσβεση, να αφήνουν τις οικογένειές τους για ολόκληρα μερόνυχτα, όχι για να πολεμήσουν, αλλά για να πλαισιώσουν την προπαγάνδα συγκάλυψης της πολιτικής αποτυχίας, συνιστά πράξη εχθρική στα πρόσωπα τους.

Και αυτό, μόνο και μόνο για να δείξεις στις κάμερες, ότι έβγαλες τον στρατό να φυλάει τα δάση! Τα δάση που άφησες επιδεικτικά να καούν, με τις φωτιές σε όλα τα μέτωπα να σβήνουν στην θάλασσα! Στην Εύβοια και στα Βίλια, κατέρρευσε το επιτελικό κράτος. Και για να καλυφθεί αυτή η κατάρρευση, εφευρέθηκε αυτή η προσβλητική συμπεριφορά στους πλέον εκπαιδευμένους των ενόπλων δυνάμεων.

Διπλό έγκλημα λοιπόν. Αποδυναμώνεις το πλέον επίλεκτο σώμα, για να καλύψεις την παροιμιώδη ανικανότητα σου να προστατεύσεις το έθνος. Τους τσακίζεις το ηθικό, μετατρέπει τους πρωταγωνιστές της μάχης σε κομπάρσους της πολιτικής, τους στερείς τις οικογένειές τους, τους υποχρεώνεις να πληρώνουν οι ίδιοι ακόμα και την διατροφή τους, και συγχρόνως να εμφανίζονται ατσαλάκωτοι και γυαλισμένοι, ενώ υποτίθεται ότι περιπολούν σε δύσβατές περιοχές.

Επειδή το θέμα εκτός από προσβλητικό είναι και εθνικά επικίνδυνο, εάν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί, θα επανέλθουμε με ονόματα. Ονόματα στρατηγών, διότι τα ονόματα των πολιτικών είναι γνωστά και απαξιωμένα. Στρατηγοί όμως που επιτρέπουν την κακοποίηση των αντρών τους, για να προσφέρουν υπηρεσίες στους πολιτικούς τους προϊσταμένους, ώστε να ευνοηθούν στην καριέρα και την εξέλιξη τους, δεν αξίζει να φέρουν ούτε τα άστρα, ούτε το εθνόσημο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This