Ζαχαροπλάστης, που είναι φανατικός τηλεθεατής της σειράς Άγριες Μέλισσες, δημιούργησε τις φιγούρες των πρωταγωνιστών

Must Read

Η απήχηση που έχουν στον κόσμο οι «Άγριες μέλισσες» του ΑΝΤ1 είναι πρωτόγνωρη και παραπέμπει σε εποχές «Άγνωστου Πολέμου», «Λούνα Παρκ» κ.λπ. Δεν είναι μόνο τα τρελά νούμερα τηλεθέασης που σημειώνουν εδώ και δύο χρόνια τα αμέτρητα επεισόδια της σειράς!

Είναι σίγουρα το «δέσιμο» των πρωταγωνιστών με το κοινό, που αγκάλιασε τους πρωταγωνιστές και τους έκανε ανθρώπους της διπλανής πόρτας. Βλέπετε, η πανδημία με τον κορονοϊό, τα απανωτά lockdowns και το κλείσιμο του κόσμου στα σπίτια βοήθησαν προς αυτή τη κατεύθυνση και η οικογένεια του… Δούκα Σεβαστού, οι αδερφές Σταμίρη, ο Κυπραίος, ο Προύσαλης και όλοι οι πρωταγωνιστές της σειράς αγαπήθηκαν τρελά από το κοινό!

  • Από τον
    Σταύρο Βρανά

Ένα εντελώς διαφορετικό «ευχαριστώ» στη… συντροφιά που πρόσφερε το σίριαλ στις δύσκολες μέρες του εγκλεισμού έδωσε ο βραβευμένος για τις ιδιαίτερες χειρωνακτικές δεξιότητες που έχει, ζαχαροπλάστης από τη Νέα Πέλλα, Απόστολος Τσομπανάκης!

Δημιούργησε καταπληκτικές ζαχαρόπαστες, σωστά έργα τέχνης, με φιγούρες από την τηλεοπτική σειρά και προκάλεσε αίσθηση με την απόδοση που είχε στα πρόσωπα και στην ενδυμασία των πρωταγωνιστών!

Όπως αποκάλυψε στην «Espresso», ήταν κάτι που αποφάσισε να κάνει για να ξεφύγει από τον εγκλεισμό του lockdown αλλά και την αναδουλειά, καθώς ο κόσμος δεν κυκλοφορούσε στους δρόμους και πολύ περισσότερο στα ζαχαροπλαστεία.

Ο Απόστολος Τσομπανάκης «κόλλησε» με την σειρά, του άρεσαν, όπως λέει, τα κοστούμια εποχής των ηθοποιών και αποφάσισε να δημιουργήσει τους… γλυκούς ήρωες!
«Με τράβηξε ιδιαίτερα ο Στάνκογλου με το στιλ που είχε», μας λέει, «και ο ρόλος του Κυπραίου στις “Μέλισσες”. Το ίδιο ισχύει και για τον ενωμοτάρχη Προύσαλη. Το σουλούπι του, η στολή, η κοιλίτσα, το μουστάκι ήταν στοιχεία που μπορείς να δουλέψεις με τη ζαχαρόπαστα».

Βεβαίως υπήρχαν και δυσκολίες στη δημιουργία του. Όπως αποκαλύπτει, «η Λενιώ ήταν από τους πιο δύσκολους στην κατασκευή. Χρειάστηκε δυο και τρεις φορές να την κάνω από την αρχή. Δεν μου έβγαινε. Το ίδιο ισχύει για τον δάσκαλο και τον κοινοτάρχη. Τελικά κατάφερα να βγάλω 19 πρωταγωνιστές της σειράς και έφερα το Διαφάνι στη Νέα Πέλλα. Ο κόσμος περνούσε και έβλεπε από το ζαχαροπλαστείο τους πρωταγωνιστές, αλλά δεν μπορούσε να τους αγοράσει καθώς δεν πωλούνται! Ήταν προσωπικές δημιουργίες και τίποτα παραπάνω. Άλλωστε η πόλη μας με τους 1.500 κατοίκους δεν έχει πολλές απαιτήσεις. Ήταν κάτι που ήθελα να κάνω, όπως και τις υπόλοιπες φιγούρες που συμπλήρωσα και συνολικά ξεπέρασαν τις τριάντα» λέει χαρακτηριστικά.

Το… παράπονο του Απόστολου Τσομπανάκη είναι ότι με το τέλος του εγκλεισμού και το άνοιγμα και πάλι της δουλειάς σε κανονικούς ρυθμούς δεν μπόρεσε να συμπληρώσει βασικούς πρωταγωνιστές από τον δεύτερο κύκλο.

«Δεν πρόλαβα να κάνω τον Βόσκαρη και τον μπουζουξή της Δρόσως» μας λέει χαρακτηριστικά. «Ίσως κάποια στιγμή που θα υπάρξει χρόνος».

Άλλωστε, η ζαχαρόπαστα δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα, εάν δεν ξέρεις να το δουλέψεις. Χρειάζεται, όπως μας είπε ο κ. Τσομπανάκης, ιδιαίτερη προετοιμασία για να φτιάξεις τα χρώματα, να δημιουργήσεις το πρόσωπο και το πιο σημαντικό: Να πετύχεις τα μάτια των ηρώων, που είναι και το δυσκολότερο!

Κάτι που συνάντησε στα πρόσωπα της Λενιώς, του κοινοτάρχη και του δασκάλου! Ο ζαχαροπλάστης από την Πέλλα, που έχει σπουδάσει ζαχαροτεχνία και έχει κάνει αρκετά σεμινάρια στη Θεσσαλονίκη, είναι βραβευμένος στην 9η Διεθνή Εκθεση Αρτοποιίας, Ζαχαροπλαστικής, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Έτοιμων Προϊόντων ARTOZYMA 2020, που διοργανώθηκε από τη ΔΕΘ-HELEXPO και κέρδισε το 1ο βραβείο με τρισδιάστατη τούρτα που κατασκεύασε με θέμα παιδικό παραμύθι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This