Τελειώνει η αγωνία για τις βάσεις εισαγωγής

Σήμερα ή το αργότερο τη Δευτέρα θα ανακοινωθούν

Must Read

Τέλος μπαίνει στην αγωνία των χιλιάδων υποψηφίων που έδωσαν φέτος πανελλαδικές εξετάσεις. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής αναμένεται σήμερα ή το αργότερο τη Δευτέρα.

Μιλώντας χθες σε τηλεοπτικό σταθμό, η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή είπε ότι οι βάσεις θα αναρτηθούν έως το τέλος του μήνα. Μέχρι τη Δευτέρα θα ανακοινωθούν οι βάσεις, σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι βάσεις αναμένεται να σημειώσουν άνοδο σε όλα σχεδόν τα επιστημονικά πεδία. Ωστόσο, φέτος η ελάχιστη βάση εισαγωγής που εφάρμοσε το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να προκαλέσει αρκετά προβλήματα. Ενα από αυτά είναι ο αποκλεισμός χιλιάδων υποψηφίων από τα πανεπιστήμια. Μάλιστα, αυτός ο αριθμός δεν είναι διόλου αμελητέος, καθώς ενδέχεται να φτάσει ακόμα και τα 30.000 άτομα.

Τεράστια κενά

Παράλληλα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα σε πολλά τμήματα σχολών να σημειωθούν τεράστια κενά, καθώς θα έχουν πολύ λίγους έως και καθόλου νέους φοιτητές. Αυτά τα τμήματα βρίσκονται σε επικίνδυνη θέση, καθώς η λειτουργία τους θα επανεκτιμηθεί και δεν αποκλείεται να «σβήσουν» από τον πανεπιστημιακό χάρτη, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης που σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Οι χιλιάδες υποψήφιοι που μένουν εκτός των ΑΕΙ καλούνται από την επόμενη μέρα ανακοίνωσης των βάσεων να σκεφτούν σοβαρά το μέλλον τους ακολουθώντας ίσως έναν άλλον δρόμο από αυτό που περίμεναν. Συγκεκριμένα, θα στραφούν πιθανότατα προς τις ιδιωτικές σχολές ή τα ΙΕΚ. Αυτή η επιλογή αφορά όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα να αντεπεξέλθουν στο υψηλό κόστος με το οποίο συνοδεύονται αυτές πι επιλογές. Για τους υπολοίπους, το υπουργείο δεν άφησε καμία πόρτα ανοιχτή.

Πάντως, υπάρχει και ένας μεγάλος αριθμός υποψηφίων που αποφάσισε να μη δώσει φέτος καθόλου πανελλαδικές, καθώς απογοητεύτηκαν από τις συνθήκες που δημιουργήθηκαν στην Εκπαίδευση. Ετσι, είτε θα δώσουν εξετάσεις το καλοκαίρι του 2022 είτε θα καταθέσουν ξανά το μηχανογραφικό τους, ευελπιστώντας πως τα αποτελέσματα θα είναι καλύτερα.

Να σημειωθεί πως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων το υπουργείο Παιδείας θα ενημερώσει τους νέους φοιτητές για τις ημερομηνίες της ηλεκτρονικής εγγραφής τους και αργότερα τις προθεσμίες για όσους πληρούν τις προϋποθέσεις και επιθυμούν να πάρουν μετεγγραφή.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This