Έβρος: Μέσω Βουλγαρίας περνούν τα σύνορα εκατοντάδες παράτυποι μετανάστες, πάντα με τη συνδρομή Τούρκων διακινητών

«Έχουν αλλάξει τα δρομολόγια των λαθροδιακινητών και πλέον έχουμε μεγάλη είσοδο στη χώρα μας από την περιοχή της Ροδόπης», δηλώνει ο δήμαρχος Ορεστιάδας

Must Read

Ποιος είπε ότι δεν περνούν οι παράτυποι μετανάστες από τα ελληνικά σύνορα; Ας κάνουν έναν έλεγχο για να δουν εκατοντάδες, υπό την καθοδήγηση Τούρκων διακινητών μέσω του ποταμού Έβρου, να διασχίζουν δύσβατα σημεία σε βουνά και στο ποτάμι, μπαίνοντας σε ελληνικό έδαφος από τα σύνορα του Έβρου.

Οι μετανάστες, έχοντας περπατήσει εκατοντάδες χιλιόμετρα μέσω Αδριανούπολης και του χωριού Καπιτάν Αντρέεβο του δήμου Σβίλεγκραντ, που βρίσκεται στα σύνορα Βουλγαρίας – Τουρκίας, περνούν στα ελληνικά χωριά Δίκαια και Ορμένιο στο τριεθνές.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη «έχουν αλλάξει τα δρομολόγια των λαθροδιακινητών και έχουμε μεγάλη είσοδο στη χώρα μας από τη Βουλγαρία, από την περιοχή της Ροδόπης. Εδώ γεννάται ένα μεγάλο ερώτημα, καθώς η Βουλγαρία είναι μέλος της Ε.Ε., για το ποιες υποχρεώσεις της τηρεί. Τις τελευταίες εβδομάδες βλέπουμε κάποιες κινήσεις θωράκισης».

Δεν φτάνει που περνούν τα σύνορά μας, βγάζουν και selfies όλο καμάρι!

Οι λαθροδιακινητές πάντα βρίσκουν περάσματα

Σε ότι αφορά τον Έβρο, τα έργα έχουν ολοκληρωθεί και συμπεριλαμβάνουν και τεχνολογικά συστήματα με μεγάλη ευκρίνεια για τον εντοπισμό κάθε κίνησης. Στον Δήμο Ορεστιάδας ο φράχτης είναι 12,5 χλμ. Έχουν γίνει βελτιωτικές κινήσεις και το νότιο τμήμα είναι σε φάση ολοκλήρωσης. «Είναι θωρακισμένη η περιοχή. Δεν περνάει τίποτα» τόνισε ο δήμαρχος, αλλά προσέθεσε ότι δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες, καθώς σε ένα μήκος 200 χιλιομέτρων που είναι ο ποταμός Έβρος οι λαθροδιακινητές θα βρουν περάσματα. «Όταν θωρακίζεις από τα 200 χιλιόμετρα μόνο τα 40, πάντα θα υπάρχουν περάσματα όταν, μάλιστα, τώρα η στάθμη του ποταμού είναι πολύ χαμηλή», λέει σχετικά.

Την ίδια στιγμή, πληθαίνουν και πάλι τα fake news από την πλευρά της Τουρκίας για τους παράτυπους μετανάστες που φτάνουν στη χώρα μας. Την περασμένη Δευτέρα τουρκικά μέσα μετέδωσαν την είδηση πως Έλληνες ένστολοι πυροβόλησαν Πακιστανούς παράτυπους μετανάστες, όταν προσπάθησαν να περάσουν τον Έβρο, ενώ την Τρίτη ανέφεραν πως στα ανοιχτά του Τσανάκαλε 52 λαθρομετανάστες, που είχαν αφεθεί στον θάνατο από το ελληνικό λιμενικό εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων, διασώθηκαν από το τούρκικο λιμενικό. Και οι δύο «ειδήσεις», διαψεύστηκαν από τις ελληνικές Αρχές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This