Κατάληψη Gare: Στη μάσκα και το λάπτοπ ψάχνουν απαντήσεις για τους αντιεξουσιαστές

Must Read

Τα στελέχη της ΕΛΑΣ ψάχνουν στο λάπτοπ, αλλά και στη μάσκα απαντήσεις σχετικά με την δραστηριότητα των δυο Ελλήνων γνωστών αντιεξουσιαστών σήμερα τα ξημερώματα κατά τη διάρκεια της μεγάλης επιχείρησης της ΕΛΑΣ και την εκκένωση τεσσάρων καταλήψεων στα Εξάρχεια.

Οι δυο άνδρες ήταν μαζί με τον 65χρονο Γάλλο, μέσα στην κατάληψη Gare (στην οδό Καλιδρομίου). Ο τελευταίος είχε συλληφθεί στην πρόσφατη πορεία κουκουλοφόρων αντιεξουσιαστών στο Κουκάκι και την Ακρόπολη κατά της εκμίσθωσης σπιτιών μέσω AirbnB. Τότε είχαν γίνει προσαγωγές και αρκετοί «αλληλέγγυοι» έκαναν λόγο για «επιθέσεις της ΕΛΑΣ» κατά «τουριστών» κάτι το οποίο ήταν εκτός πραγματικότητας, καθώς όλοι οι προσαχθέντες ήταν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Ο 65χρονος είχε συλληφθεί για την επίθεση με πέτρες που είχε γίνει εκείνη την ημέρα στο αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως.

Οι προσαγωγές των δυο Ελλήνων και του Γάλλου έγιναν συλλήψεις με την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης.

Η κατάληψη Gare, στο κτίριο της οδού Καλιδρομίου, είχε…απασχολήσει κατά το παρελθόν την ΕΛΑΣ, καθώς είχε εκκενωθεί άλλες τέσσερις φορές. Άνδρες της Ασφάλειας είχαν προχωρήσει και τις προηγούμενες φορές σε συλλήψεις κουκουλοφόρων αντιεξουσιαστών, οι οποίοι ήταν αρκετά γνωστοί για τη δράση τους, ακόμη και σε πιο…διαβαθμισμένο επίπεδο. Επίσης κατά το παρελθόν στην κατάληψη Gare της οδού Καλλιδρομίου είχαν εντοπιστεί μπουκάλια καδρόνια εμπρηστικοί μηχανισμοί και ένα…βιβλίο με «οδηγίες» για το «σπάσιμο μηχανημάτων επικύρωσης εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς».

Κάποιοι έκαναν αίτηση για άσυλο

Την ίδια ώρα από τους 143 μετανάστες που μεταφέρθηκαν στη διεύθυνση Αλλοδαπών (σ.σ. Και δεν προσήχθησαν για κάποιον λόγο στη Γαδα) διαπιστώθηκε πως κάποιοι είχαν κάνει αίτηση χορήγησης ασύλου. Ωστόσο κάποιοι άλλοι βρίσκονται παράνομα στην Ελλάδα και αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες επαναπροώθησης τους στις χώρες προέλευσης τους.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να είναι ενισχυμένη η αστυνομική παρουσία στα Εξάρχεια ακόμη και κοντά στις τέσσερις καταλήψεις που εκκενώθηκαν υπό τον φόβο κουκουλοφόροι μπαχαλάκηδες να επιχειρήσουν να επανακαταλάβουν τα κτίρια. Οι ιδιοκτήτες πάντως των υπό κατάληψη χώρων είχαν κάνει αρκετές μήνες κατά το παρελθόν και υπήρχαν εισαγγελικές παραγγελίες για «άμεση εκκένωση».

Αντίστοιχες επιχειρήσεις είχε κάνει κατά το παρελθόν η ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, τόσο υπό την ηγεσία του Νίκου Τόσκα όσο και της Όλγας Γεροβασίλη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This