Κυβερνητική κοροϊδία ακόμη και στους πληγέντες μαθητές της Σάμου! Η μοριοδότηση χάθηκε στα… χαλάσματα

Παραμύθι η μοριοδότηση για τις πανελλαδικές που έταξε μετά τον σεισμό και τις πλημμύρες η κυβέρνηση

Must Read

Ώρες αγωνίας εξακολουθούν να βιώνουν εκατοντάδες οικογένειες στη Σάμο, που περιμένουν την υλοποίηση άλλης μιας κυβερνητικής υπόσχεσης, η οποία ξεχάστηκε όταν έσβησαν τα φώτα της δημοσιότητας στο ακριτικό νησί.

Αν και ανακοινώθηκαν την περασμένη Παρασκευή τα αποτελέσματα των εισαγωγικών εξετάσεων στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, πολλοί Σαμιώτες αγνοούν τα δεδομένα για το μέλλον των παιδιών τους. Η αβεβαιότητα προκλήθηκε από την αδικαιολόγητη καθυστέρηση του υπουργείου Παιδείας να ανοίξει την πλατφόρμα για τη μοριοδότηση των μαθητών οι οικογένειες των οποίων επλήγησαν από τον σεισμό. Πρόκειται για πάγια διαδικασία, που επιβάλλεται σε περιοχές οι οποίες δέχονται καίρια πλήγματα από φυσικά φαινόμενα.

Στη Σάμο εκατοντάδες οικογένειες ταλαιπωρήθηκαν και από τον σεισμό του περασμένου Οκτωβρίου και από τις πλημμύρες του Φεβρουαρίου. Όμως, αν και τότε ανακοινώθηκε με στόμφο η μοριοδότηση των υποψηφίων, έως και χθες το υπουργείο Παιδείας δεν είχε ανοίξει την πλατφόρμα.

«Έχουμε στείλει έγγραφο αίτημα, επιστολή, ακόμα και προφορικά θέσαμε το ζήτημα, χωρίς όμως να ‘χει ανοίξει η πλατφόρμα. Με συνέπεια ούτε οι γονείς να γνωρίζουν τι θα κάνουν, αλλά ούτε και τα παιδιά ξέρουν πού έχουν περάσει» δήλωσε στην εφημερίδα «δημοκρατία», ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος.

Το πρόβλημα είναι σοβαρό. Κάποιοι υποψήφιοι μπορεί να έμειναν έξω από τις πανεπιστημιακές σχολές επειδή δεν πήραν την προβλεπόμενη και υπεσχημένη μοριοδότηση. Αλλοι μπορεί να εισήχθησαν σε σχολές δεύτερης ή και τρίτης επιλογής τους, ενώ με τα μόρια θα μπορούσαν να μπουν στα ΑΕΙ που βρίσκονταν στην κορυφή των προτιμήσεών τους.

Ακόμα και με τη διαμονή γεννάται σοβαρό ζήτημα. Πότε θα μάθουν οι γονείς σε ποια πόλη θα μετακομίσουν τα παιδιά τους, ώστε να αναζητήσουν στέγη και γενικώς να διευθετήσουν εκκρεμότητες για την επόμενη μέρα;

Ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι φοιτητές από τη Σάμο, που περίμεναν τη μοριοδότηση για να πάρουν μετεγγραφή στην ιδιαίτερη πατρίδα τους, επειδή επλήγησαν οι οικογένειές τους από τον σεισμό ή τις πλημμύρες.

Εύλογα γεννώνται πολλά ερωτήματα για την καθυστέρηση που επιδεικνύει το υπουργείο Παιδείας. Γιατί έβγαλε τα αποτελέσματα των πανελλήνιων πριν από το άνοιγμα της πλατφόρμας για τη μοριοδότηση;

Είτε, όμως, έγινε από αμέλεια είτε με κίνητρο, η ουσία δεν αλλάζει. Μέσα από την πρωτοφανή καθυστέρηση, η Νίκη Κεραμέως και κατ’ επέκταση η κυβέρνηση κρατούν 100άδες οικογένειες από τη Σάμο σε ένα ιδιότυπο καθεστώς ομηρίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This