«Ώρα μηδέν» από σήμερα για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Τίθενται σε αναστολή και επιστρέφουν τον μισθό τους!

Must Read

Τελείωσε ο χρόνος για όσους υγειονομικούς δεν εμβολιάστηκαν, καθώς από σήμερα 1/9 τίθενται σε καθεστώς αναστολής όσοι υγειονομικοί, γιατροί, νοσηλευτές, προσωπικό δεν έκαναν το εμβόλιο. Το περιθώριο εξέπνευσε και βγαίνουν σε αναστολή, επιστρέφοντας μάλιστα ακόμα και τον μισθό τους!

Τις προηγούμενες ημέρες, η κυβέρνηση με κάθε τρόπο είχε καταστήσει σαφές ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα. Και έκανε τα λεγόμενά της πράξη, αφήνοντας χωρίς εργασία χιλιάδες εργαζόμενους στον χώρο της υγείας. Να σκεφτεί κανείς ότι, περίπου 10.000 υγειονομικοί δεν έχουν κάνει ακόμη το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Τι ισχύει από σήμερα

Όπως προβλέπει ο νόμος, η αναστολή των καθηκόντων αφορά σε όσους δεν έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση. Παράλληλα, θα υπάρξει επιστροφή του μισθού που έχει καταβληθεί, ενώ όσοι τεθούν σε αναστολή εργασίας δεν είναι βέβαιο, ακόμη κι όταν επιλέξουν να εμβολιαστούν μετά, ότι θα επιστρέψουν στις ίδιες θέσεις.

Από σήμερα, 1η Σεπτεμβρίου, θα ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, εκτός των γιατρών, ώστε να καλυφθούν τα κενά τα οποία θα δημιουργηθούν. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για λίγες ημέρες.

Οι ανεμβολίαστοι γιατροί σε αριθμούς

Στο νοσοκομείο του Ρίου 400 υγειονομικοί δεν έχουν κάνει καμία δόση του εμβολίου σε σύνολο 2.000 εργαζομένων, ενώ στον «Άγιο Ανδρέα» από τους 1.300 υγειονομικούς οι 250 δεν έχουν εμβολιαστεί.

Στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, προς το παρόν 150 άτομα δεν έχουν εμβολιαστεί, ενώ στο ΑΧΕΠΑ οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί ανέρχονται σε 120.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε νοσοκομεία

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έχει εξαγγείλει συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλα τα Νοσοκομεία και όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μιχάλης Γιαννάκος «σε περίπτωση έκδοσης απόφασης αναστολής η ΠΟΕΔΗΝ την επόμενη μέρα προχωρά σε απεργία και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας».

Ο κ. Γιαννάκος υπογράμμισε ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται αυξημένη ροή εμβολιασμών, και ζητά από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να δοθεί μια άτυπη παράταση για όσους έχουν κλείσει ραντεβού εμβολιασμού. Εκτιμά ότι περίπου 2.000 επαγγελματίες υγείας έχουν κλείσει ραντεβού και όπως σημειώνει θα είναι κέρδος για το σύστημα υγείας η παραμονή τους στις θέσεις τους.

Συγκέντρωση στον «Ευαγγελισμό»

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», προγραμματίζει συγκέντρωση το πρωί στην πύλη του Νοσοκομείου. «Μπλοκάρουμε την ίδια τη διαδικασία αναστολής καθηκόντων», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Σωματείου.

«Λέμε ναι στο μαζικό-καθολικό εμβολιασμό του πληθυσμού και λήψη των απαραίτητων μέτρων για την ενίσχυση του ΕΣΥ. Δεν θα επιτρέψουμε καμιά αναστολή, καμιά απόλυση, καμιά πειθαρχική δίωξη συναδέλφου με πρόσχημα τον υποχρεωτικό εμβολιασμό», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This