ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ: Σήμερα οι βάσεις – Τι λένε οι εκτιμήσεις της τελευταίας ώρας

Must Read

Αγωνία τέλος για χιλιάδες υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς έρχεται η ώρα των βάσεων. Σήμερα, μετά τις 11 το πρωί το υπουργείο Παιδείας θα δώσει στη δημοσιότητα τα στατιστικά για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Τα στοιχεία θα είναι προσβάσιμα στους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων πληκτρολογώντας στην ειδική πλατφόρμα στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

Το newsbreak.gr θα μεταδώσει άμεσα τα στατιστικά με ρεπορτάζ και αναλύσεις για τις βάσεις.

Φέτος στα πανεπιστήμια θα εισαχθούν συνολικά 79.631 υποψήφιοι. Στο φετινό μηχανογραφικό υπήρχαν περισσότερα από 100 νέα τμήματα που προέκυψαν από συγχωνεύσεις πανεπιστημιακών τμημάτων με αντίστοιχα των ΤΕΙ ή από «πανεπιστημιοποίηση» και συγχώνευση τμημάτων ΤΕΙ. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει αν τελικά οι υποψήφιοι θα τα επιλέξουν ή αν αυτά τα τμήματα θα μείνουν στα «αζήτητα» χωρίς νέους φοιτητές.

Ενα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο θα είναι το πώς θα κινηθούν οι βάσεις στα νέα αυτά τμήματα, καθώς εικάζεται ότι θα έχουν πολύ χαμηλές βάσεις εισαγωγής, οι οποίες όμως σε γενικές γραμμές είναι αποτέλεσμα όχι μόνο της επιλογής ή μη των υποψηφίων, αλλά και των δύσκολων θεμάτων που μπήκαν φέτος σε μια σειρά μαθημάτων όπως η Φυσική και Χημεία. Βέβαια, στις Σχολές του 2ου και 4ου επιστημονικού πεδίου που οι υποψήφιοι είναι λίγο περισσότεροι από τις προσφερόμενες θέσεις φέτος δημιουργούνται συνθήκες σχεδόν «ελεύθερης» πρόσβασης.

Στο πρώτο επιστημονικό πεδίο αναμένεται οριακή πτώση των βάσεων σε Νομικές και Ψυχολογίες. Στις άλλες Σχολές του πεδίου και στα χαμηλότερα κλιμάκια των βαθμολογιών αναμένεται εξισορρόπηση.

Στο δεύτερο επιστημονικό πεδίο οι Πολυτεχνικές και Φυσικομαθηματικές Σχολές αναμένεται να δουν τις βάσεις τους να έχουν έως και κάθετη πτώση. Οι κακές επιδόσεις στην Φυσική και τη Χημεία, αλλά και στα Μαθηματικά, για άλλη μια χρονιά, θα συνεχίσουν να κρατούν χαμηλά τις βάσεις σε Πολυτεχνικές και Φυσικομαθηματικές Σχολές.

Οριακά πτωτική θα είναι η πορεία των βάσεων στο τρίτο επιστημονικό πεδίο ακόμα και για τα βαθμολογικά «ρετιρέ» των Ιατρικών Σχολών, κυρίως λόγω των δύσκολων θεμάτων και των κακών επιδόσεων στη Χημεία. Βέβαια, οι καλύτερες επιδόσεις των υποψηφίων στην Βιολογία φαίνεται ότι θα λειτουργήσουν ανασχετικά στην πτωτική πορεία των βάσεων σε όλες τις σχολές του 3ου επιστημονικού πεδίου.

Στο τέταρτο επιστημονικό πεδίο, καλύτερες βαθμολογικές επιδόσεις πέτυχαν φέτος οι υποψήφιοι για τις Σχολές της Πληροφορικής, καθώς τα θέματα στο μάθημα των Εφαρμογών, που είναι αυξημένης βαρύτητας για τις σχολές αυτού του πεδίου, ήταν πολύ εύκολα. Ωστόσο, οι κακές επιδόσεις στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, αλλά και στα Μαθηματικά θα συγκρατήσουν και ίσως πιέσουν προς τα κάτω τις βάσεις στις Σχολές Οικονομίας και Διοίκησης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This