Στους πολίτες το… μπαλάκι για τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα!

Αντί να... μαζέψει ΡΑΕ, ΔΕΗ και ιδιώτες παρόχους, ο Σκρέκας συνιστά στους καταναλωτές «να κάνουν έρευνα αγοράς»

Must Read

«Oι καταναλωτές να κάνουν έρευνα αγοράς», τόνισε ανερυθρίαστα ο… εξαφανισμένος εδώ και εβδομάδες υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ρίχνοντας πάλι την ευθύνη στους πολίτες, που δέχονται απανωτά χτυπήματα το τελευταίο διάστημα από το κύμα των αυξήσεων!

Αφού άφησε να περάσει όλο το καλοκαίρι χωρίς να… τραβήξει το αυτί σε ΡΑΕ, ΔΕΗ και τους ιδιώτες παρόχους, για να προστατέψει τη μέση ελληνική οικογένεια από το νέο ηλεκτροσόκ, είχε το θράσος να παραδεχθεί ότι θα υπάρξουν αυξήσεις ρεύματος, δηλώνοντας κυνικά ότι «κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν θα αυξηθεί το ρεύμα». Προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ανέφερε ότι «σε ευρωπαϊκό επίπεδο και παγκοσμίως έχουμε μια εκτίναξη των τιμών του φυσικού αερίου και, σε ό,τι αφορά την Ευρώπη, εκτίναξη των τιμών για την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα, με αποτέλεσμα να έχουν διπλασιαστεί οι τιμές κόστους, σε σχέση με επτά μήνες πριν».

Σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα, «η ΡΑΕ έχει καλέσει τη ΔΕΗ και τους ιδιώτες προμηθευτές ρεύματος, που κατέχουν μερίδιο 35% από το σύνολο της αγοράς και τους έχει ζητήσει να γίνει ανάλυση της οικονομικής και τιμολογιακής πολιτικής τους, ώστε ο καταναλωτής να γνωρίζει ποιο πρόγραμμα τον συμφέρει και να το επιλέξει, ενώ παρακολουθούμε και την αγορά για να διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχουν αθέμιτες πρακτικές».

Υπεραμύνθηκε των χειρισμών του ο Χατζηδάκης

Την ίδια ώρα, ο τέως υπουργός Κωστής Χατζηδάκης από το βήμα της Βουλής υπεραμύνθηκε των χειρισμών του, καθώς προσπάθησε να αποσυνδέσει την υποτιθέμενη διάσωση της ΔΕΗ, για την οποία πανηγύριζε πέρυσι, με τις υπέρογκες αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος, κάνοντας, πάλι, λόγο για fake news.

Σχολιάζοντας τις αυξήσεις, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης σημείωσε πως από τις 5 Αυγούστου υπάρχει και για τη ΔΕΗ η ρήτρα αναπροσαρμογής των χρεώσεων προμήθειας. Όπως εξήγησε, μέχρι τώρα οι ιδιώτες που πουλάνε ρεύμα στη ΔΕΗ έχουν μεγάλες εκπτώσεις, ωστόσο, στα συμβόλαιά τους υπάρχει η «ρήτρα αναπροσαρμογής», κάτι που αναμένεται να οδηγήσει σε αυξήσεις: «σκεφτείτε ότι κάποιος από αυτούς τους παρόχους αγοράζει από τη χονδροεμπορική με την τιμή του ρεύματος στα 185 ευρώ/μεγαβατώρα, αυτή ήταν η τιμή τις προηγούμενες εβδομάδες. Πώς μπορεί να την πουλάει στα 45 ευρώ/μεγαβατώρα;».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This