Μαγιορκίνης: «Η πανδημία δείχνει σαφή στοιχεία σταθεροποίησης και τάσεις συρρίκνωσης»

Εντοπίστηκαν στη χώρα μας τα πρώτα έξι κρούσματα της νοτιοαμερικανικής μετάλλαξης Mu

Must Read

Αύξηση της μεταδοτικότητας αναμένουν οι ειδικοί σε έναν μήνα από τώρα, σύμφωνα με δήλωση του καθηγητή Γκίκα Μαγιορκίνη, κατά την αποψινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, ο οποίος τόνισε, παράλληλα, πως διανύουμε μια μεταβατική περίοδο, με αρκετούς πολίτες να επιστρέφουν από τις διακοπές τους, και απηύθυνε έκκληση σε όσους ακόμα διστάζουν, να κλείσουν ραντεβού να εμβολιαστούν.

Η πανδημία, σύμφωνα με τον καθηγητή, δείχνει σαφή στοιχεία σταθεροποίησης και τάσεις συρρίκνωσης «που ελπίζουμε να αποτυπωθούν σύντομα στο σύστημα υγείας». Ειδικότερα, τόνισε ότι, με βάση τα στοιχεία της τελευταίας εβδομάδας, ο συνολικός αριθμός των διαγνώσεων έδειξε μια μικρή αλλά σημαντική μείωση, της τάξης του 9%, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Σημάδια σταθεροποίησης, όπως είπε, παρατηρούνται και στον αριθμό των νεκρών, με περίπου 2% λιγότερους θανάτους από την προηγούμενη εβδομάδα, με την πίεση στο σύστημα Υγείας να δείχνει σημάδια επιβράδυνσης και πιθανής σταθεροποίησης. Στις ΜΕΘ οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 8%, ποσοστό μικρότερο από της περασμένης εβδομάδας ενώ οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία κυμαίνονται μεταξύ 200 και 300 ασθενών, με το ισοζύγιο να συγκλίνει στη μονάδα.

Η νέα μετάλλαξη Mu

Σχετικά με τη νέα μετάλλαξη Mu -τα 6 πρώτα κρούσματα της οποίας εντοπίστηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας- ο κ. Μαγιορκίνης εξήγησε ότι εμφανίστηκε στη Νότια Αμερική, έχει πολλές μεταλλάξεις που κάποιες τις μοιράζεται με τα στελέχη «Α» και «Β» και μεταλλάξεις που φαίνεται ότι διαφεύγουν της ανοσολογικής αποτελεσματικότητας, δηλαδή μειώνουν αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

«Την παρακολουθούμε. Γενικά, άπαξ και μια μετάλλαξη αποκτήσει δυναμική δεν υπάρχουν πολλά μέτρα που μπορούν να σταματήσουν την μετάδοσή της. Μπορούμε μόνο να την επιβραδύνουμε…», τόνισε, φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τη μετάλλαξη Δέλτα.

  • Παρακολουθήστε την αποψινή ενημέρωση:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This