Οι αναστολές για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς δεν «αγγίζουν» τα στρατιωτικά νοσοκομεία

Mεγάλος o αριθμός ανεμβολίαστων στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθήνας, ωστόσο, καμία κίνηση δεν έχει γίνει έως σήμερα για την απομάκρυνσή τους

Must Read

Με δυο μέτρα και δυο σταθμά είναι αποφασισμένη να προχωρήσει η κυβέρνηση στο ζήτημα της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών στους υγειονομικούς. Την ώρα που το ΕΣΥ ξεγυμνώνεται από γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό, με την έξοδο τουλάχιστον 8.000 υγειονομικών από το σύστημα με πρόφαση τον εμβολιασμό, στα στρατιωτικά νοσοκομεία το καθεστώς των αναστολών φαίνεται πως… πάει περίπατο!

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έως χθες το απόγευμα στα στρατιωτικά νοσοκομεία της χώρας δεν είχε επιδοθεί καμία πράξη αναστολής εργασίας σε ανεμβολίαστους εργαζόμενους, εν αντιθέσει με το προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας, στο οποίο από την 1η Σεπτεμβρίου έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας 6.450 εργαζόμενοι που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Αυτό που διαμηνύει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι ότι εκδόθηκαν έγκαιρα τόσο η υπουργική απόφαση, όσο και οι σχετικές διαταγές για την εφαρμογή του μέτρου της αναστολής που αφορά τη λειτουργία των δημόσιων και ιδιωτικών υγειονομικών δομών, εν τούτοις οι πληροφορίες από το προσωπικό των στρατιωτικών νοσοκομείων αναφέρουν ότι δεν έχει φτάσει καμία διαταγή και δεν έχει επιδοθεί σε κανέναν ανεμβολίαστο εργαζόμενο απόφαση αναστολής εργασίας. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθήνας, στο οποίο υπάρχει μεγάλος αριθμός ανεμβολίαστων. Ωστόσο, έως σήμερα δεν έχει γίνει κίνηση για την απομάκρυνσή τους.

Oρθολογική αντιμετώπιση του προβλήματος

Με αφορμή την κυοφορούμενη ενδεχόμενη επιβολή του διοικητικού μέτρου της αναστολής των καθηκόντων και περικοπής των αποδοχών στο προσωπικό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που πιθανόν δεν εμβολιαστεί, η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) εμμένει σε έγγραφό της στην ορθολογική αντιμετώπιση του προβλήματος και όχι στα βίαια και εξαναγκαστικού χαρακτήρα μέτρα σε βάρος των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This