Χανιά: Ανατριχιαστικές μαρτυρίες που σοκάρουν για το γηροκομείο του θανάτου!

Συγγενείς θυμάτων και πρώην εργαζόμενοι περιγράφουν απίστευτους βασανισμούς τροφίμων

Must Read

Δεν έχουν τελειωμό οι ανατριχιαστικές αποκαλύψεις που έρχονται διαρκώς στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση του γηροκομείου του θανάτου στα Χανιά, που συντάραξε το πανελλήνιο τον περασμένο Απρίλιο, με την αποκάλυψη των απανωτών θανάτων τροφίμων.

Όπως είχε γίνει γνωστό τότε, μέσα σε 15 μήνες άφησαν την τελευταία τους πνοή 68 ηλικιωμένοι και όλοι κατά… διαβολική σύμπτωση από ανακοπή καρδιάς! Οι νέες μαρτυρίες από συγγενείς των άτυχων ηλικιωμένων, αλλά και υπαλλήλους του γηροκομείου, είναι γροθιά στο στομάχι, αφού, ούτε λίγο ούτε πολύ, αποκαλύπτουν ότι οι τρόφιμοι είχαν μετατραπεί σε… ζωντανές μούμιες και ζύγιζαν μόλις 20 με 30 κιλά!

Εξοργισμένοι με τους υπευθύνους του ιδρύματος, αλλά και με τους ίδιους τους εαυτούς τους που δεν κατάλαβαν έγκαιρα την κόλαση που ζούσαν οι δικοί τους, τονίζουν πως στο συγκεκριμένο γηροκομείο έπρεπε να είχε μπει προ πολλού λουκέτο. «Αυτό το ίδρυμα έπρεπε να είχε κλείσει. Δίναμε πολλά λεφτά για να τον έχουν στα όπα όπα, όχι για να μου τον σκοτώσουν!» είπε η συγγενής ενός θύματος, Μαρία Πιτσιλάβη, ενώ ο Κώστας Φραντζεσκάκης, μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι, περιέγραψε τις τελευταίες στιγμές του πατέρα του στο κολαστήριο: «Δεν πονηρεύτηκα… Αντιλήφθηκα ότι έχω κάνει λάθος όταν πήγα στο νοσοκομείο. Δεν μπορούσα να τον αντικρίσω, έλιωνε ώρα με την ώρα ζωντανός!»

Η δικηγόρος Μαρία Παπαδάκη, που έχει αναλάβει συνήγορος των οικογενειών των θυμάτων, καταγγέλλει ότι έχασε τον πατέρα της με υπαιτιότητα της διεύθυνσης της δομής: «Υπήρχε υποσιτισμός, τρομερή κατανάλωση υπνωτικών για να μην ενοχλούν. Δένονταν και αναγκάζονταν στην ακινησία. Δεν γινόταν μεταφορά τους στο νοσοκομείο για να μη φανούν σημάδια κακοποίησης, με αποτέλεσμα να μπαίνουν με τα πόδια και να τους βγάζουν… τέσσερις!»

Απάνθρωπα βασανιστήρια

Ήδη από τον περασμένο Απρίλιο, η δομή ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη για ύποπτους θανάτους ηλικιωμένων. Όπως είπε μια πρώην εργαζόμενη, κατάλαβε πολύ γρήγορα τον φρικτό βασανισμό στον οποίον υποβάλλονταν οι τρόφιμοι. Ήταν εκείνη που κατήγγειλε στις Αρχές τον τραυματισμό ηλικιωμένης στο κεφάλι από πτώση, ο όποιος κρατήθηκε κρυφός από τους συγγενείς, καθώς δηλώθηκε πως η τρόφιμος πέθανε από ανακοπή καρδιάς! «Τη βρήκα μπλαβιασμένη, με γάζες στο πρόσωπο και πέθανε δυο τρεις μέρες μετά. Δεν της έδιναν φαγητό, ούτε φάρμακα, τίποτα. Περίμεναν να πεθάνει», αποκάλυψε η πρώην υπάλληλος.

Τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων μετά την εκταφή της σορού της 85χρονης από την Κίσσαμο δεν απέκλεισαν την πιθανότητα ο θάνατος να επήλθε από την πτώση. Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Κρήτης, Αντώνη Παπαδομανωλάκη, υπάρχει κάτι στο κεφάλι της γυναίκας, που δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί αν είναι τυχαίο ή αν ευθύνεται για τον θάνατο.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε άλλη μία εργαζόμενη, η Ρωσίτσα Στάνεβα, στους έξι μήνες που εκείνη εργάστηκε στο ίδρυμα πέθαναν έξι με οκτώ τρόφιμοι: «Η ζωή τους ήταν ένα δέσιμο. Να περιμένουν το φαΐ, να τους ταΐσω γρήγορα και πάλι στην καρέκλα» περιέγραψε!

«Όλοι ήταν μούμιες, 20-30 κιλά!»

Συγκλονιστική και ανατριχιαστική είναι η αποκάλυψη άλλης μιας πρώην εργαζόμενης, που περιγράφει ότι έδεναν τους τροφίμους με τέσσερις ζώνες: «Όλοι ήταν μούμιες, 20-30 κιλά! Μας έβαζαν να τους μπουκώνουμε, πολτοποιούσαμε το φαγητό και με σύριγγα τους δίναμε με πίεση στο στόμα και μετά νερό για να το καταπιούν. Πνίγονταν οι άνθρωποι»!

Η συγκεκριμένη βοηθός νοσηλεύτρια έχει καταθέσει στις Αρχές ότι μία 57χρονη τρόφιμος πέθανε από πνιγμό κατά τη σίτιση! Μάλιστα, δύο εργαζόμενοι του γηροκομείου που κατέθεσαν σε βάρος της δομής, έχασαν τις άδειες εργασίας τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This