Κίνητρα για τον εμβολιασμό στις ηλικίες 12-17 ετών εξετάζει η κυβέρνηση (video)

«Στην ομιλία του πρωθυπουργού οι νέοι θα βρίσκονται στο επίκεντρο»

Must Read

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να υπάρξουν ανακοινώσεις περί κινήτρων σε παιδιά  και εφήβους ηλικίας 12-17 ετών για τον εμβολιασμό τους, καθώς είναι κάτι που εξετάζει η κυβέρνηση σύμφωνα με σημερινή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, στο πλαίσιο της ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Αφήστε να δούμε πως θα κυλήσουν οι επόμενες ημέρες και θα επανέλθουμε», δήλωσε σχετικά. Υπενθυμίζεται ότι, όσον αφορά στους νέους άνω των 18 ετών, με την πρώτη δόση του εμβολίου διατέθηκε το λεγόμενο «freedom pass» των 150 ευρώ για εξαργύρωση σε ταξίδια, διαμονή, διασκέδαση, κ.ά. Μια πρωτοβουλία, η οποία απέδωσε καρπούς και αύξησε τη ροή νέων στα εμβολιαστικά κέντρα.

Για τα παιδιά των ηλικιών 12 έως 17, ωστόσο, επεξεργάζονται κίνητρα που είναι πιο συμβατά με την ηλικία τους και, μεταξύ άλλων, κίνητρα που να αφορούν σε έναν αγαπημένους τομείς των παιδιών, εκείνους της τεχνολογίας και της επικοινωνίας. Μάλιστα, οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. «Στην ομιλία του πρωθυπουργού οι νέοι θα βρίσκονται στο επίκεντρο. Και φυσικά θα υπάρχουν μέτρα και εξαγγελίες για το σύνολο της κοινωνίας», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Παράλληλα, η κυβέρνηση δίνει έμφαση στην επικοινωνία του μηνύματος για την ανάγκη εμβολιασμού των παιδιών στους γονείς, καθώς πρόκειται για ανήλικα παιδιά και έχουν οι ίδιοι την ευθύνη τους. Γι’ αυτό και τις επόμενες θα συνεχιστεί η επικοινωνιακή καμπάνια, που θα απευθύνεται σε γονείς και κηδεμόνες.

«Είμαστε σε θέση να ανοίξουμε βήμα»

Ο Γιάννης Οικονόμου ξεκίνησε, πάντως, την τοποθέτησή του αναφερόμενος στην πορεία της πανδημίας και την οικονομία, ενόψει της ΔΕΘ. «Δεκαεννιά μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας και παρότι ο ιός επιμένει είμαστε σε θέση να ανοίξουμε βήμα. Είμαστε σε θέση να το πράξουμε γιατί με σχεδιασμό και σώφρονες επιλογές κρατήσαμε τη χώρα υγειονομικά, οικονομικά και κοινωνικά όρθια. Με πολιτικές ενίσχυσης του ΕΣΥ και στήριξης της πραγματικής οικονομίας. Τώρα με πολιτικές και πυρήνα το ΕΣΥ, τον εμβολιασμό και το αρτιότερο κράτος μπορούμε να περιορίσουμε περαιτέρω την πανδημία. Η πορεία στο επόμενο διάστημα δεν θα είναι ανέφελη. Η πανδημία συνεχίζει να προκαλεί αναταράξεις και οι αναταράξεις προκαλούν ανησυχία στους πολίτες», είπε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This