Έληξε το θρίλερ με τον Θήρας Επιφάνιο

Δεκτή έκανε η ΔΙΣ την παραίτηση του μητροπολίτη, την οποία ζήτησε με δεύτερη επιστολή και επικυρωμένο το γνήσιο της υπογραφής

Must Read

Δεκτή έγινε χθες -για «δεύτερη» φορά- η παραίτηση του μητροπολίτη Θήρας Επιφανίου από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Μάλιστα, στην επίσημη ανακοίνωση γίνεται ξεκάθαρο ότι στο νέο έγγραφο που έχει στα χέρια του ο Αρχιεπίσκοπος υπάρχει το γνήσιο της υπογραφής του αρχιερέα, επικυρωμένο από τον διοικητή του Αστυνομικού Σταθμού Αμοργού.

Η διευκρίνιση ήταν αναγκαία προς αποφυγή του φιάσκου των προηγούμενων ημερών με την υποτιθέμενη παραίτηση του μητροπολίτη. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο πολιός ιεράρχης στο έγγραφό του κάνει αναφορά και στο εν λόγω θρίλερ, «φωτογραφίζοντας» ως υπεύθυνους στενούς συνεργάτες του, οι οποίοι φαίνεται ότι ήθελαν να παραμείνει ο σεβασμιότατος στη θέση του για να μπορούν οι ίδιοι -έχοντας εξουσία- να εξυπηρετούν και να καλύπτουν προσωπικές σκοπιμότητες!

Σύμφωνα με πηγές της «δημοκρατίας», ο κ. Επιφάνιος είχε παραδώσει εδώ και καιρό στα χέρια του Αρχιεπισκόπου την πρώτη παραίτηση και του είχε ζητήσει να τη χρησιμοποιήσει όποτε ο ίδιος κρίνει αναγκαίο. Αλλωστε, συνεργάτες του μητροπολίτη μάς είχαν μεταφέρει με ακρίβεια πριν από μήνες την πρόθεσή του να αποσυρθεί λόγω γήρατος στο μοναστήρι της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας στην Αμοργό, την ιστορική μονή όπου έζησε ως καθηγούμενος.

Εντούτοις, όταν διέρρευσε ότι η ΔΙΣ έκανε δεκτή την παραίτηση κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, συνεργάτης του μητροπολίτη «πετάχτηκε» μέχρι την Αμοργό και φήμες τον θέλουν να πιέζει τον ποιμενάρχη του να τηλεφωνήσει στον Αρχιεπίσκοπο ζητώντας του να ανακληθεί, εμμένοντας ότι ο ίδιος ουδέποτε έστειλε τέτοιο έγγραφο. Κάτι το οποίο έγινε, προκαλώντας έντονη αναστάτωση στο Συνοδικό Μέγαρο!

Ωστόσο, ο μητροπολίτης αποφάσισε ότι δεν μπορεί να γίνεται έρμαιο των συνεργατών του, κι έτσι κάλεσε τους συγγενείς του και τον διοικητή του Σταθμού Αμοργού, παρουσία των οποίων συνέταξε νέα χειρόγραφη παραίτηση και την έστειλε στον μακαριότατο, υποβάλλοντας τα σέβη του. Παράλληλα, τον καλεί να αποτρέψει τον σκοταδισμό των κατοίκων της τοπικής Εκκλησίας. Δεν γνωρίζουμε αν με αυτή τη σημείωση ο κ. Επιφάνιος ζητά εμμέσως από τον Αρχιεπίσκοπο την τιμωρία των υπευθύνων, αν και άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τον κ. Ιερώνυμο είναι σίγουροι πως δεν πρόκειται να αφήσει το ζήτημα να ξεχαστεί. Εξάλλου, πρόκειται για χλευασμό και δημόσιο εξευτελισμό όχι μόνο προς την Ελλαδική Εκκλησία, αλλά και προς το πρόσωπο του ίδιου του προκαθημένου της.

Η πλήρωση της Μητροπόλεως Θήρας θα γίνει στις αρχές Οκτωβρίου, όταν συγκληθεί το Σώμα της Ιεραρχίας, μαζί με τις άλλες τέσσερις κενές μητροπόλεις (Λαγκαδά, Καστορίας, Κιλκισίου, Περιστερίου), ενώ ήδη έχουν αρχίσει διάφοροι μνηστήρες να ορέγονται τη θέση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This