Τα «μάζεψε» η ΑΑΔΕ για τον ΦΠΑ σε Rapid και PCR τεστ: «Υπάγονται στον μηδενικό συντελεστή»

Μετά τις διαμαρτυρίες και την εμφανή κοροϊδία η Κυβέρνηση αναγκάστηκε σε κυβίστηση

Must Read

Μετά το σάλο που ξέσπασε από τη δημοσίευση του ΦΕΚ για τις τιμές των υποχρεωτικών rapid και PCR τεστ (στο πλαφόν των οποίων δεν συμπεριλαμβανόταν ο ΦΠΑ) των εργαζόμενων που δεν έχουν εμβολιαστεί, η ΑΑΔΕ με ανακοίνωσή της διευκρινίζει ότι αυτά υπάγονται στον μηδενικό συντελεστή.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: «Οι υπηρεσίες που αφορούν τον διαγνωστικό έλεγχο νόσησης από τον κορωνοϊό COVID 19 με την μέθοδο μοριακού ελέγχου (PCR) ή με τη μέτρηση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού (rapid test) και πραγματοποιούνται σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια όπως ορίζονται στο π.δ. 84/2001, ή σε ιδιωτικές κλινικές ή σε φαρμακεία ή σε ιδιώτες γιατρούς, υπάγονται στον μηδενικό συντελεστή ΦΠΑ, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 1Α του άρθρου 21 του Κώδικα ΥΠΑ (ν. 2859/2000). Τα ανωτέρω ισχύουν μέχρι και τις 31.12.2022».

Θυμίζουμε ότι στις ανακοινώσεις για το κόστος 10 και 60 ευρώ των Rapid και PCR test αντίστοιχα, που θα επιβαρύνει τους εργαζόμενους, δεν περιλαμβανόταν ο ΦΠΑ, ο οποίος σύμφωνα με τις θυροκολλημένες ενημερώσεις των φαρμακείων, θα ήταν της τάξεως του 24%!

Ωστόσο, μετά τις διαμαρτυρίες και την εμφανή κοροϊδία (και σε αυτό το θέμα), η Κυβέρνηση αναγκάστηκε σε κυβίστηση, με την ΑΑΔΕ να βγάζει την ανακοίνωση περί μηδενικού συντελεστή.

ΑΑΔΕ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This