Παρέμβαση εισαγγελέα για το ποιοι διενεργούν τα rapid test ζητά η αντιπρόεδρος του ΠΙΣ

«Μη γιατροί, κλιμάκια που δεν ξέρουμε την οντότητά τους, ανοίγουν γραφεία σε διάφορες πόλεις και διενεργούν rapid test»

Must Read

Η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και α’ αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Άννα Μαστοράκου, αναδεικνύει τα μεγάλα κενά στο σύστημα διενέργειας και καταγραφής των rapid test.

Σύμφωνα με την κ. Μαστοράκου, «θα υπάρξει αίτημα του Ιατρικού Συλλόγου για παρέμβαση στον εισαγγελέα», καθώς όπως εξηγεί, «υπάρχουν δυστυχώς περιπτώσεις στις οποίες άνθρωποι μη γιατροί, κλιμάκια που δεν ξέρουμε την οντότητά τους, ανοίγουν γραφεία σε διάφορες πόλεις και διενεργούν rapid test, προφανώς έχοντας πρόσβαση στο σύστημα καταγραφής. Προσπαθούμε να βρούμε τα κενά του συστήματος».

Πριν από περίπου δυόμισι μήνες είχε περάσει νόμος που επιτρέπει τη διενέργεια rapid test, εκτός από διαγνωστικά εργαστήρια και γιατρούς και από υγειονομικούς, νοσηλευτές, επισκέπτες υγείας, υπαλλήλους ΟΤΑ, φαρμακεία.

Οι συνέπειες αυτού; Τονίζει η κ. Μαστοράκου: «Αυτό άνοιξε όμως μια περίεργη βεντάλια, γιατί τους υγειονομικούς ειδικά δεν τους ελέγχει κανείς. Δεν υπάρχει εποπτεία σε αυτούς τους ανθρώπους, δεν είναι γιατροί, δίνουν αποτελέσματα άνθρωποι που δεν έχουν αυτό το δικαίωμα, είναι αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος».

Και συνεχίζει περιγράφοντας τη σοβαρότητα της υπόθεσης: «Ανεβαίνει στο gov η βεβαίωση και δεν γνωρίζουμε πώς λειτουργούν, αν υπάρχει γιατρός που εποπτεύει την διαδικασία. Πρέπει οι φορείς που διενεργούν αυτά τα τεστ να έχουν μια ταυτότητα και μια εποπτεία και μόνο οι γιατροί έχουν αυτή την οντότητα, δηλαδή υπάρχει λειτουργικό ιατρείο, εποπτεία, αν συμβεί κάτι, μπορεί να επενεργήσει ο σύλλογος, να ελέγξει την διαβλητότητα».

Σε ότι αφορά την απόφαση για «λουκέτο» στο Mega εμβολιαστικό κέντρο της Πάτρας λόγω περιορισμένη επισκεψιμότητας , η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, είναι κάθετα αντίθετη: «Έχουμε αντιδράσει αρνητικά ως Σύλλογος όπως και ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, γιατί θεωρούμε ότι περνάμε λάθος μήνυμα στους πολίτες. Αυτή την στιγμή πρέπει να περάσουμε το μήνυμα ότι πρέπει να αυξηθούν οι εμβολιασμοί. Έχουμε προτείνει να μεταφερθούν οι εμβολιαστικές γραμμές των νοσοκομείων στο μέγα εμβολιαστικό κέντρο, με την έννοια ότι θα απελευθερωθούν δυνάμεις από το ιατρικό δυναμικό στα νοσοκομεία που είναι απαραίτητες τώρα με τα κενά που έχουν δημιουργηθεί από τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς».

Και εξήγησε την κατάσταση στην περιοχή: «Είναι περίπου 650 υγειονομικοί σε σύνολο 3800 εργαζομένων. Υπάρχουν 60 γιατροί που έχουν βγει σε αναστολή. Το κενό είναι πολύ μεγάλο».

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This