Γιώργος Καραμπελιάς: Απαντά στους εθνομηδενιστές μέσω του νέου του βιβλίου

To οθωμανικό Ισλάμ επιστρέφει απειλητικά...

Must Read

Το αν η περίοδος των 200 ετών από το 1821 είναι μια περίοδος αναγέννησης του Ελληνισμού ή αποτελεί, τελικά, το ρέκβιεμ του, είναι το θέμα του νέου βιβλίου του Γιώργου Καραμπελιά, με τίτλο «1821 -2021 Ρέκβιεμ ή Αναγέννηση;» 

Ενός βιβλίου που έρχεται να απαντήσει στο εθνομηδενιστικό αφήγημα της Ιστορίας, που εσχάτως προωθείται, καθώς εξετάζει την ιστορική πορεία του Ελληνισμού υπό το πρίσμα του εθνοκεντρισμού, που τόσο λείπει από τη σύγχρονη ιστοριογραφία.

Το πρώτο μέρος, «Η Μεγάλη Ιδέα», αποτελεί την περιγραφή της μακράς Ελληνικής Επανάστασης εναντίον της οθωμανικής κυριαρχίας, που αρχίζει το 1821 και ολοκληρώνεται στα 1919-1920 και στη διάψευσή της από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Tο δεύτερο μέρος, ο «Εμφυλιακός Ιδεασμός», αφορά την περίοδο 1922-2021, όταν ο Ελληνισμός δοκιμάζει να βρει τη θέση του στον κόσμο των εθνών και της παγκοσμιοποίησης, ευρισκόμενος όμως και πάλι μετέωρος απέναντι στον ίδιο αντίπαλο, την Τουρκία.

Ο Γιώργος Καραμπελιάς στο βιβλίο του αγγίζει, εκτός από ιστορικά γεγονότα, και σημερινά, σύγχρονα προβλήματα, καθώς, όπως τονίζει, «οι Έλληνες βρίσκονται αντιμέτωποι με την απειλή της εξαφάνισης ακόμα και αυτού του έσχατου ενδιαιτήματος του Ελληνισμού, του ελληνικού έθνους-κράτους και της ημικατεχόμενης Κύπρου, μέσα από τη δημογραφική κατάρρευση, την προοπτική μιας πλημμυρίδας από μη ενσωματώσιμους πληθυσμούς και, προπαντός, από την απειλητική επιστροφή του οθωμανικού Ισλάμ».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This