Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2023

Εθνικό σφάλμα η υπογραφή πενταετούς αμυντικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ – σε κίνδυνο οι σχέσεις μας με Κίνα και Γαλλία

Η Ελλάδα καθίσταται διαρκής «πρόθυμος σύμμαχος» και εχθρός!

Συντάκτης: Newsroom

Τον Ιανουάριο του 2006, στο Πεκίνο, ο κ. Κώστας Καραμανλής επισκέπτεται επίσημα την Κίνα και υπογράφει με τον ομόλογό του κ. Γουέν Τζιαμπάο κοινή δήλωση για τη στρατηγική συνεργασία των δύο χωρών. Μία συμφωνία που αναβάθμιζε αυτόματα την Ελλάδα στο παγκόσμιο στερέωμα, με μία αριστοτεχνική διπλωματική διατύπωση η οποία ανοίγει την πόρτα για την μεγάλη επένδυση των Κινέζων στο λιμάνι του Πειραιά.

Ήταν η μεγαλύτερη ξένη επένδυση που έγινε ποτέ στην Ελλάδα και επετεύχθη κυριολεκτικά κάτω από τα ραντάρ της Δύσης. Η ισχυρή και ανεξάρτητη Ελλάδα του Κώστα Καραμανλή επιχείρησε να κάνει το ίδιο και με την Ρωσία του Πούτιν και τον αγωγό Southstream. Αυτή ήταν και η αρχή του τέλους της κυβέρνησης του, με μία πρωτοφανή κινητοποίηση ξένων κρατών και ντόπιου παρακράτους προκειμένου οι δύο συμφωνίες να ακυρωθούν.

Ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ (Α) υποδέχεται τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο (Δ) κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, στο Μέγαρο του Λαού, την Τρίτη 14 Μαΐου 2019 , στο Πεκίνο. Ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας XI Jinping, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας από την 13η έως και την 15η Μαΐου 2019. Τετάρτη 15 Μαΐου 2019. ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ/STR

Τόσο ο Κώστας Καραμανλής ως πρωθυπουργός όσο και ο Προκόπης Παυλόπουλος ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας και συνεχιστής της πολιτικής του Κώστα Καραμανλή, υποτίμησαν τον βαθμό διαφθοράς των ντόπιων ΜΜΕ τα οποία λειτούργησαν ως δούρειος ίππος για να αποτρέψουν την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που δυνάμωνε την Ελλάδα και την καθιστούσε διεθνή παράγοντα από «πρόθυμο σύμμαχο».

Ο νέος ψυχρός πόλεμος και το ολέθριο λάθος της Ελλάδας

Ο κόσμος αλλάζει ραγδαία. Μετά τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, αποδεικνύεται ότι η δύση έχει απομακρυνθεί τελείως από τις υποτιθέμενες αρχές και τις αξίες της. Πως άλλωστε θα μπορούσε να διαθέτει αρχές και αξίες μία διεθνής συμμαχία η οποία έχει στους κύκλους της την φασιστική Τουρκία;

Την ώρα λοιπόν που η ελληνική κυβέρνηση προτίθεται να υπογράψει Συμφωνία για 5ετή αμυντική συνεργασία Ελλάδας με ΗΠΑ και να μετατρέψει σε «Σούδα» την Αλεξανδρούπολη, ΗΠΑ, Αγγλία και Αυστραλία αιφνιδιαστικά ανακοινώνουν τη «AUKUS»! Βάσει της οποίας ΗΠΑ και Βρετανία θα προμηθεύσουν την Αυστραλία με πυρηνοκίνητα υποβρύχια.

Μία συμφωνία η οποία προκαλεί την οργή της Κίνας, της Γαλλίας αλλά και της Ρωσίας. Συμφωνία για την οποία φυσικά η Ελλάδα δεν ήταν ενήμερη, όταν έκανε τις διαπραγματεύσεις για την πενταετή επέκταση της αμυντικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ. Τώρα όμως είναι. Εάν επιμείνει να προχωρήσει την συγκεκριμένη συμφωνία πενταετούς διάρκειας, καθίσταται αυτόματα εκτός από πρόθυμος σύμμαχος των ΗΠΑ, αντίπαλος της Κίνας, της Γαλλίας αλλά και της Ρωσίας.

Της Κίνας η οποία αποτελεί στρατηγικό επενδυτή και παγκόσμια υπερδύναμη.

Της Γαλλίας η οποία είναι η μοναδική Ευρωπαϊκή δύναμη στην Μεσόγειο που μπορεί να υποστηρίξει πλήρως τα συμφέροντα της Ελλάδας και της Κύπρου. Όχι μόνο θεωρητικά, αλλά και ουσιαστικά, εάν η Ελλάδα επιδιώξει την σύναψη αμυντικής συνεργασίας με την Γαλλία.

Της Ρωσίας με την οποία συνδεόμαστε με βαθύτατούς ιστορικούς και πολιτικούς δεσμούς, ενώ διαχρονικά έχει αποδειχτεί ότι είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να συγκρατήσει την τουρκική επιθετικότητα. Κάθε φορά που διαρρήξαμε τις σχέσεις μας με την Ρωσία ιστορικά, υποστήκαμε εθνική τραγωδία με δράστη την Τουρκία. Από την μικρασιατική καταστροφή μέχρι τον Αττίλα.

Εμπιστευόμαστε της ΗΠΑ;

Φυσικά, όλα αυτά θα μπορούσαν να ισοσκελιστούν, εάν θεωρούμε ότι μπορούμε να εμπιστευτούμε τις ΗΠΑ για την προστασία των συνόρων μας και των εθνικών μας συμφερόντων. Η πικρή αλήθεια είναι ότι παρά την πολυετή συμμαχία μας με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ, βρισκόμασταν πάντα υπό την δαμόκλειο σπάθη της τουρκικής απειλής και της συνολικής έλλειψης προστασίας των εθνικών μας συμφερόντων.

Από τις γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, οι οποίες έγιναν με νατοϊκή σφραγίδα έως την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών η οποία έγινε υπό νατοϊκή πίεση, η Ελλάδα εδώ και δεκαετίες μόνο δίνει χωρίς να παίρνει.

Όταν η Τουρκία παρά τις συνεχείς παραβίασης των συμβατικών της υποχρεώσεων έναντι της συμμαχίας, μπορεί και συντάσσει ένα παράνομο όλοι μνημόνιο με την Λιβύη, το οποίο συνιστά ακρωτηριασμό της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας και όμως το ΝΑΤΟ δεν την αποτρέπει, τίθεται σαφώς έλλειμμα εμπιστοσύνης.

Όταν οι ΗΠΑ μαχαιρώνουν πισώπλατα ακόμα και την πανίσχυρη Γαλλία, προκειμένου να δομήσουν ένα νέο ψυχρό πόλεμο, αδιαφορώντας για τα ζωτικά συμφέροντα της συμμάχου τους, υπάρχει θέμα αξιοπιστίας.

Όταν όμως οι ΗΠΑ – η εκτός Ευρώπης πλέον μεγάλη Βρετανία και η Αυστραλία ετοιμάζουν ένα νέο παγκόσμιο μέτωπο με απρόβλεπτες συνέπειες, το οποίο θέτει σε κίνδυνο τα ελληνικά συμφέροντα χωρίς επουδενί να τα εξυπηρετεί, τότε η πενταετής δέσμευση της χώρας από μία εφήμερη κυβέρνηση, είναι εθνικό ολίσθημα.

Υποχρεώνει την Ελλάδα να ταχθεί με μία πλευρά απέναντι μίας άλλης πλευράς, χωρίς να διασφαλίζει σε κανένα σημείο την εθνική της ακεραιότητα και ασφάλεια.

Τώρα είναι η μοναδική στιγμή πριν την υπογραφή της συμφωνίας, για την Ελλάδα να θέσει σαφέστατους όρους, όπως η ακύρωση του μνημονίου Τουρκίας – Λιβύης, η αναγνώριση της εθνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων με δεσμευτική δήλωση των Ηνωμένων Πολιτειών και διευκρινιστική προσθήκη στο άρθρο 5 της συμμαχίας. Που θα δεσμεύει το ΝΑΤΟ να εγγυηθεί τα σύνορα της Ελλάδας όπως η ίδια τα ορίζει βάσει του Ευρωπαϊκού κεκτημένου, του δικαίου της θάλασσας και του διεθνούς δικαίου, απέναντι στην Τουρκία.

Ειδάλλως, η Ελλάδα δεν έχει κανέναν λόγο να διαρρήξει την σχέση της με την Κίνα, την Γαλλία και την Ρωσία για να συμμετέχει σε μία αντιπαράθεση που δεν την αφορά, όταν η ίδια βρίσκεται υπό συνεχή απειλή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μαφιόζικη εκτέλεση με δύο νεκρούς στον Κορυδαλλό!

Γαζωμένοι από σφαίρες εντοπίστηκαν ένας άνδρας μέσα σε ΙΧ και ένας σε υπόγειο γκαράζ πολυκατοικίας - Ξεκαθάρισμα λογαριασμών της νύχτας

Σε ενδομήτρια αιμορραγία οφείλεται ο θάνατος της 19χρονης εγκύου στη Νέα Μάκρη

Θλίψη αλλά και οργή προκαλεί ο θάνατος 19χρονης εγκύου στη Νέα Μάκρη, με την...

Τι δουλειά είχε η ηγεσία των ελληνικών πανεπιστημίων στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη;

Συνάντηση με την ηγεσία των ελληνικών δημοσίων πανεπιστημίων για την περαιτέρω προώθηση των ελληνοαμερικανικών...

Βίντεο-σοκ: Η στιγμή που ο δολοφόνος μαχαιρώνει τον 61χρονο Βούλγαρο στην Πλατεία Βάθη!

Ο δράστης πρώτα χτυπά το θύμα στο κεφάλι και στη συνέχεια το μαχαιρώνει!

Παρέμβαση του Ρουβίκωνα στα γραφεία της ΡΑΕ – «Στο αλισβερίσι αυτό όλοι τρώνε»

Τα γραφεία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) στην οδό Πειραιώς... επισκέφθηκε νωρίτερα η αναρχική...

«Στ’ άρματα» οι νοσοκομειακοί γιατροί: «Σκόπιμη υποστελέχωση του ΕΚΑΒ – Στόχος η ιδιωτικοποίηση των...

«Η πολιτική που βάζει την υγεία και τη ζωή μας στη ζυγαριά του κόστους για να αυγατίζουν τα κέρδη των λίγων, κοστίζει ζωές»

Χριστίνα Σούζη: Τα πρώτα λόγια μετά το τροχαίο – Τι λέει ο Βασίλης Κωνσταντίνου...

Στο νοσοκομείο ΚΑΤ έχει μεταφερθεί η γνωστή μετεωρολόγος του ΣΚΑΪ Χριστίνα Σούζη, η οποία...

Θρίλερ με τον 38χρονο γιο σωματοφύλακα πολιτικών που βρέθηκε με μια σφαίρα στο κεφάλι...

«Τον πυροβόλησαν» λέει ο πατέρας του, απόστρατος της αντιτρομοκρατικής - Τι αποκαλύπτει για το περίστροφο και τη σφαίρα που βρέθηκε στο κεφάλι του γιου του

Θεσσαλονίκη: Θα τριπλασιαστούν οι πλημμύρες τα επόμενα χρόνια, λένε οι επιστήμονες

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι επιστήμονες για την Θεσσαλονίκη τονίζοντας ότι αν οι...

Θρήνος στην Ανδραβίδα: Νεκρός 29χρονος οδηγός μηχανής που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο

Τραγωδία στην Ανδραβίδα με έναν 29χρονο οδηγό μηχανής να αφήνει την τελευταία του πνοή...

Όπου «φύγει- φύγει» οι τουρίστες από Μύκονο και Σαντορίνη – Τι συμβαίνει

Μπορεί η Μύκονος και η Σαντορίνη να είναι τα νησιά που αποτελούν «σύμβολα» της...

«Μου αρέσουν τα αντρικά πόδια» – Το πρώτο μήνυμα που έστειλε ο Αρχιμανδρίτης στο...

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι αποκαλύψεις για τη νοσηρή υπόθεση με τον Αρχιμανδρίτη που...

Απελπιστική η κατάσταση με τα ασθενοφόρα: Μόνο ένα διαθέτουν… 67 περιοχές στη χώρα!

Τα δυο τραγικά περιστατικά των τελευταίων ημερών, με τρεις χαμένες ζωές, φέρνει ακόμη μια...

Σε φυλάκιση 8 ετών καταδικάστηκε η 18χρονη που κατέσφαξε τη φίλη της στο Μαρούσι...

Ποινή φυλάκισης 8 ετών επιβλήθηκε στη 18χρονη που σκότωσε με αλλεπάλληλες μαχαιριές την 23χρονη...

Ρόδος: Τηλεφώνημα για βόμβα σε δύο πλοία!

Μεγάλη ταλαιπωρία περίμενε τους επιβάτες που είχαν ως σκοπό να αναχωρήσουν σήμερα νωρίς το...

ΣΧΟΛΙΑ

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Εφυγα γιατί πουλάνε τους βαθμούς!»

Ο λόγος της πανεπιστημιακού Λένας Διβάνη, συμφωνείς, διαφωνείς μαζί της, έχει πάντοτε ενδιαφέρον, διότι έχει «γωνίες». Δεν είναι ποτέ στρογγυλός. Τα βιβλία της, εξίσου...

Πέθανε ξαφνικά από καρδιά υποψήφιος βουλευτής – Σοκ στο Ηράκλειο

Κεραυνός εν αιθρία σε όλη την Κρήτη ήταν η είδηση για τον ξαφνικό θάνατο του Νικόλα Κοσμαδάκη, ενός νέου ανθρώπου, ο οποίος μάλιστα στις...

Όπου «φύγει- φύγει» οι τουρίστες από Μύκονο και Σαντορίνη – Τι συμβαίνει

Μπορεί η Μύκονος και η Σαντορίνη να είναι τα νησιά που αποτελούν «σύμβολα» της Ελλάδας και δύο λόγοι που έρχονται τουρίστες στην χώρας μας...

Λάκης Λαζόπουλος για Νόνικα Γαληνέα: Τα τελευταία της λόγια και το βιβλίο που του είχε αναθέσει

Ο Λάκης Λαζόπουλος αποχαιρετώντας την Νόνικα Γαληνέα μέσα από την εκπομπή του «Έξω από στο στόμα του Λάκη» που προβάλλεται κάθε Τετάρτη στις 19:00...

Ο «Κατήφορος» της Πατησίων! «Ζούγκλα» με «πεταλούδες της νύχτας» εξ Αφρικής 

Ανάστατοι οι κάτοικοι των γύρω περιοχών - «Τρέμουμε από τον θόρυβο, από τις ύβρεις, από όσα συμβαίνουν»

Θερμό επεισόδιο του Μάκη Βορίδη με εφοπλιστή!

Πολλά νεύρα έχει ο Μάκης Βορίδης, μετά το κάζο που έπαθε στις εκλογές. Μπορεί το αποτέλεσμα ήταν ένας θρίαμβος για τη Νέα Δημοκρατία, ήταν...

Ανείπωτη τραγωδία στην Νέα Μάκρη: Πέθανε 19χρονη έγκυος – Περίμενε ασθενοφόρο επί ώρες

Ακόμη μία γυναίκα «πλήρωσε» με την ζωή της την κατάρρευση του ΕΣΥ
spot_img

NEWSROOM

spot_img