Οκτώ χρόνια από την εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα – Οι εκδηλώσεις μνήμης για τον Killah P

Must Read

Ημέρα μνήμης έχει κατοχυρωθεί η 18η Σεπτεμβρίου, καθώς σαν σήμερα πριν από ακριβώς οκτώ χρόνια ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τον Γιώργο Ρουπακιά, στην Αμφιάλη, ενώ είχε ήδη δεχτεί πολλαπλές επιθέσεις από μέλη της Χρυσής Αυγής.

Η ιατροδικαστική έκθεση δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αμφιβολίας ότι οι δύο μαχαιριές του Γιώργου Ρουπακιά στην καρδιά του Παύλου Φύσσα ήταν εν ψυχρώ, επαγγελματικές και υπολογισμένες. Το γεγονός της δολοφονίας του 34χρονου αντιφασίστα μουσικού, πυροδοτεί κύμα οργής…

Το χρονικό της δολοφονίας

Το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου 2013, ο Παύλος Φύσσας είχε πάει μαζί με την κοπέλα του σε μία καφετέρια στο Κερατσίνι, προκειμένου να παρακολουθήσουν αγώνα του Ολυμπιακού. Εκεί διαπληκτίστηκε με κάποιους θαμώνες, οι οποίοι έσπευσαν να καλέσουν ενισχύσεις. Αυτό που αρχικά φάνηκε ως μία διαμάχη για το ποδόσφαιρο, στη συνέχεια έγινε αντιληπτό ότι είχε βαθύτερα πολιτικά κίνητρα, αφού τα άτομα που πήγαν στην καφετέρια ήταν μέλη των τοπικών οργανώσεων της Χρυσής Αυγής.

Εκείνο το βράδυ, η Αστυνομία δέχθηκε κλήση για μια ομάδα 50 ατόμων με ρόπαλα που είχε συγκεντρωθεί στη συμβολή των οδών Ιφιγένειας και της λεωφόρου Παναγή Τσαλδάρη στο Κερατσίνι και κατευθυνόταν σε κατάστημα-καφετέρια με την επωνυμία Κοράλι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ ανατέθηκε σε μια ομάδα οκτώ αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ να μεταβούν στο σημείο. Σύμφωνα με τα πορίσματα μίας έρευνας του ερευνητικού κέντρου Forensic Architecture του πανεπιστημίου Goldsmiths του πανεπιστημίου του Λονδίνου, που συγχρόνισε υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής και ηχητικά σήματα της ΕΛΑΣ και του ΕΚΑΒ, η πρώτη κλήση στην ομάδα ΔΙΑΣ έγινε στις 23:54:14 και τέσσερις μοτοσικλέτες με αστυνομικούς, οι ομάδες 408-01 «Κερατσίνι» και 410-01 «Πέραμα», έφτασαν στο σημείο στις 23:58:11.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο είδαν τον Παύλο Φύσσα να κείται αιμόφυρτος στο οδόστρωμα με τραύματα από μαχαίρι στο στήθος. Άμεσα, διακομίστηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του τις πρώτες πρωινές ώρες της 18ης Σεπτεμβρίου 2013. Όσο είχε ακόμη τις αισθήσεις του, φέρεται να υπέδειξε τον 45χρονο Γιώργο Ρουπακιά, οδηγό φορτηγού, ως δράστη της επίθεσης.

Εκδηλώσεις μνήμης

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα, στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, για τα 8 χρόνια από τη δολοφονία του.

Σάββατο 18/9, 17:30:

Αντιφασιστική συγκέντρωση | Στην οδό Παύλου Φύσσα 60, Κερατσίνι.

Solidarity Film Festival Killah-P

23-26 Σεπτέμβρη: Κινηματογράφος Μελίνα (οδός Σωκράτους 65, Δραπετσώνα)

Πέμπτη 23/9 19:30: In the Fade, του Φατίχ Ακίν

Παρασκευή 24/9 19:30: Προβολή και συζήτηση ταινιών μικρού μήκους από σχολεία και νέους, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σάββατο 25/9 19:30: «Χ.Α. Υπόθεση όλων μας» (ντοκιμαντέρ), με παρουσία της σκηνοθέτιδας Α. Κουρούνη.

Κυριακή 26/9 19:30: «Το Σωσίβιο», με παρουσία του σκηνοθέτη Γιάννη Παναγιωταράκου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This