Καβάλα: Στο νοσοκομείο της πόλης οι πρώτοι «ενοικιαζόμενοι» υγειονομικοί στη χώρα!

Το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας πήρε για 1+1 μήνα 24 νοσηλευτές και τραυματιοφορείς για να καλύψει τα κενά των αναστολών

Must Read

«Οι αναστολές συμβάσεων εργασίας ανοίγουν τον δρόμο για την είσοδο των ιδιωτών στα δημόσια νοσοκομεία». Πλέον, επιβεβαιώνεται πλήρως αυτό που γράφαμε εδώ και δύο εβδομάδες στη «δημοκρατία», ότι δηλαδή το Υπουργείο Υγείας προωθεί το επαίσχυντο μέτρο των αναστολών συμβάσεων εργασίας για τους υγειονομικούς για να δημιουργήσει κενά, τα οποία θα καλύψει εκ των υστέρων με την είσοδο των ιδιωτών στα δημόσια νοσοκομεία.

Από χθες, το Νοσοκομείο Καβάλας γίνεται ένα από τα πρώτα νοσοκομεία που αναμένεται να προσλάβουν ιδιώτες νοσηλευτές και τραυματιοφορείς, για να καλύψουν τα κενά που έχουν δημιουργηθεί από τις αναστολές συμβάσεων των υγειονομικών. Συγκεκριμένα, το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου αποφάσισε να ενοικιάσει -αρχικά για έναν μήνα και μετά για ακόμα έναν- 20 νοσηλευτές και τέσσερις τραυματιοφορείς από ιδιωτική κλινική της περιοχής, ενώ είναι έτοιμο να βάλει ιδιώτες ακόμη και στην καθαριότητα και τη σίτιση!

Όπως πληροφορούμαστε, η απόφαση βρίσκεται υπό έγκριση στο Υπουργείο Υγείας, το οποίο αναμένεται να ανάψει το «πράσινο φως» σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό που θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, είναι να δούμε τις συμβάσεις με τις οποίες θα ενταχθούν στις υπηρεσίες του ΕΣΥ οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, καθώς, όπως μαθαίνουμε, προβλέπονται πολύ υψηλότερα ποσά από εκείνα που λάμβαναν οι προκάτοχοί τους.

Από πρωτοπαλίκαρο του ΣΥΡΙΖΑ, εκτελεστικό όργανο της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Αν κάτι τέτοιο ισχύσει, τότε θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις ο διοικητής του νοσοκομείου, ο οποίος είναι και πρώην βουλευτής της Ν.Δ.! Ως ιδιοκτήτης λογιστικού γραφείου, άλλωστε, θα πρέπει να ξέρει πως είναι μέγα λάθος να πληρώνει το Δημόσιο «κερατιάτικα» για τα… καπρίτσια του Μεγάρου Μαξίμου. Βέβαια, εξηγήσεις θα πρέπει να δώσει και ο υποδιοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας, Αχιλλέας Γερόπουλος, ο οποίος από πρωτοπαλίκαρο του ΣΥΡΙΖΑ, ως διοικητής του Νοσοκομείου Ξάνθης, σήμερα ετοιμάζεται να βάλει τους ιδιώτες στο ΕΣΥ ως εκτελεστικό όργανο της κυβέρνησης Μητσοτάκη!

Σημειώνεται πως από το Νοσοκομείο της Καβάλας έχουν τεθεί σε αναστολή περίπου 125 υγειονομικοί, πράγμα που έχει μετατρέψει ένα νοσοκομείο-κόσμημα σε έναν οργανισμό υπό κατάρρευση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This