Τελικά τι ισχύει για την επίσκεψη σε οδοντίατρο; Διευκρινίσεις μετά τον σάλο

Το υπουργείο Υγείας ανακάλεσε για τα rapid test σε απλές επισκέψεις - Πότε είναι υποχρεωτικά

Must Read

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε η ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε για υποχρεωτικά rapid test σε εμβολιασμένους ασθενείς και συνοδούς, αλλά και υποχρεωτικά pcr test σε ανεμβολίαστους, προκειμένου να επισκεφτούν τον οδοντίατρο.

Η απόφαση που προκάλεσε αλαλούμ στην Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία αλλά και σε ιδιώτες οδοντιάτρους, με αποτέλεσμα το υπουργείο Υγείας να ανακαλέσει στέλνοντας ενημερωτικό σημείωμα στο οποίο διευκρινίζει ότι τελικά… δεν χρειάζεται εξέταση για απλή επίσκεψη στα οδοντιατρεία.

Ωστόσο, οι ασθενείς που θα υποβληθούν σε επεμβατική εξέταση ή σε εξέταση που ενδέχεται να προκαλέσει αερόλυμα, όπως αναφέρει το σημείωμα, είναι υποχρεωμένοι να έχουν αρνητικό rapid test 48 ωρών.

«Διευκρινίζουμε τα κάτωθι αναφορικά με τα ερωτήματα που έχουν τεθεί από Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και ιδιώτες οδοντιάτρους:

Σύμφωνα με την ΚΥΑ Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.57069 Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα από τη Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 06:00. που έλαβε ΦΕΚ Β΄ 4337/18.09.2021: Οι ασθενείς που προσέρχονται σε δημόσια ή ιδιωτική δομή υγείας για εξέταση δεν υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο για κορονοϊό COVID-19.

Ασθενείς που προσέρχονται σε δημόσια ή ιδιωτική δομή υγείας για επεμβατική εξέταση ή για εξέταση που ενδέχεται να προκαλέσει αερόλυμα υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο με τη χρήση ταχέων αντιγονικών δοκιμασιών (rapid test) εντός 48 ωρών πριν την εξέταση» αναφέρεται στο σημείωμα του υπουργείου.

«Κατάπτυστο το ΦΕΚ» λέει ο πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, Αθανάσιος Δεβλιώτης μιλώντας στο iatronet.gr, χαρακτήρισε το ΦΕΚ «κατάπτυστο» και έκανε γνωστό ότι έχουν αποσταλεί οδηγίες προς όλους τους οδοντιατρικούς συλλόγους της χώρας, καλώντας τα μέλη τους να δέχονται τους εμβολιασμένους ασθενείς χωρίς κανένα τεστ: «Το ΦΕΚ είναι κατάπτυστο. Δεν ρώτησαν κανέναν. Ο υπουργός παρέλαβε ένα ψήφισμα που το συνυπογράφουν σχεδόν όλοι οι πρόεδροι της Ελλάδας για να τροποποιήσει αυτή την ΚΥΑ και αναμένουμε την τροποποίηση. Μέχρι τότε η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία έχει αποστείλει σαφείς οδηγίες στους Οδοντιατρικούς Συλλόγους της χώρας, που ξεκαθαρίζουν ότι οι εμβολιασμένοι ασθενείς θα προσέρχονται στα ιατρεία χωρίς κανένα τεστ. Την οδηγία αυτή την έχουμε κοινοποιήσει και στον υπουργό» δήλωσε.

Δείτε επίσης: «Μύλος» με το καθεστώς των επισκέψεων στα οδοντιατρεία!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This