Βρόμικα παιχνίδια για τον έλεγχο της Μητρόπολης Περιστερίου!

Πρωταγωνιστές, λαϊκά στελέχη που υπηρετούν κοντά στον Αρχιεπίσκοπο και θέλουν να διοικήσουν με αρχιμανδρίτη-μαριονέτα

Must Read

Περίεργα –για να μην πούμε «βρόμικα»- παιχνίδια διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες στην Εκκλησία της Ελλάδος, με πρωταγωνιστές λαϊκά στελέχη που υπηρετούν κοντά στον Αρχιεπίσκοπο και επιθυμούν να καθορίσουν την επόμενη ημέρα στην τεράστια -σε οικονομική και πολιτική επιρροή- Μητρόπολη Περιστερίου.

Ως αρνητικός πρωταγωνιστής φέρεται στέλεχος της Εκκλησίας, θεολόγος, ο οποίος εμπλέκεται μάλιστα και σε οικονομικά αλισβερίσια με τη Μητρόπολη Περιστερίου, εναντίον του οποίου ο μακαριστός μητροπολίτης Περιστερίου Κλήμης είχε στραφεί δικαστικά. Μητροπολίτες υποστηρίζουν πως ο συγκεκριμένος εξουσιομανής θεολόγος, που έχει ως… αδυναμία να εμπλέκεται με τη διοίκηση της Μητρόπολης Περιστερίου πολλά χρόνια τώρα (και έχει διαλύσει το βασικό αντικείμενο ενασχόλησής του), έχει βάλει στόχο να διοικήσει τη Μητρόπολη Περιστερίου με κληρικό -αρχιμανδρίτη– που θα λειτουργεί, όπως λένε, σαν μαριονέτα του. Για τον λόγο αυτόν συκοφάντησε και «έκοψε» ένα εξαιρετικό και εργατικό πρόσωπο που υπηρετεί αγόγγυστα την Ιερά Σύνοδο και προοριζόταν από τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο για το Περιστέρι.

Πηγές της «δημοκρατίας» υποστηρίζουν ότι ο πολυπράγμων θεολόγος «προωθεί» τη λύση του μεταθετού. Να μετατεθεί, δηλαδή στο Περιστέρι μητροπολίτης από επαρχία των Νέων Χωρών. «Επειδή αυτό είναι δύσκολο να εγκριθεί από το Πατριαρχείο, την τελευταία στιγμή θα ρίξει στο τραπέζι ως λύση ανάγκης το πρόσωπο του κληρικού που θέλει να πλασάρει ως δήθεν σανίδα σωτηρίας» λέει σκωπτικά μητροπολίτης της Αττικής. «Είναι το ίδιο πρόσωπο που πρότεινε στον Αρχιεπίσκοπο τον ιεροκήρυκα του Καθεδρικού Ναού που παραιτήθηκε και τώρα δυναμιτίζει τις σχέσεις Αθήνας – Φαναριού» επισημαίνουν οι κακές γλώσσες…

Τα σύννεφα μεταξύ Φαναριού και Αθήνας πυκνώνουν. Μπορεί να ακολουθήσουν συλλείτουργα τον Νοέμβριο, αλλά τίποτε δεν προμηνύει την ανακωχή για τα σταυροπήγια μοναστήρια και το θέμα Προμπονά, αφού η δικαστική διαμάχη συνεχίζεται. Και οι αρχιερείς προβληματίζονται για το τι ακολουθεί. Πολλοί, εντός και εκτός, θα ήθελαν έναν Αρχιεπίσκοπο ταπεινωμένο και αδύναμο μπροστά στο Φανάρι με μια τέτοια εξέλιξη που θα αφορά τον «μεταθετό». Και τρίβουν τα χέρια τους για τα μελλούμενα και τα επιχειρούμενα. «Κάποιοι λειτουργούν σαν δούρειοι ίπποι στα σπλάχνα της Εκκλησίας της Ελλάδος» σημειώνουν εκκλησιαστικές πηγές. «Αυτοί που κινούν σενάρια πίσω από την πλάτη του Αρχιεπισκόπου και των ιεραρχών, σε απευθείας σύνδεση με τους μέντορές τους, τραυματίζουν την Εκκλησία της Ελλάδος» λένε.

Το ίδιο πρόσωπο κατηγορείται, μάλιστα, για σπίλωση κεκοιμημένων αρχιερέων με τη διανομή καθόλου τιμητικού φωτογραφικού υλικού. Είναι δυνατόν; Ο Αρχιεπίσκοπος γιατί ανέχεται τόσα χρόνια αυτά τα θλιβερά πρόσωπα γύρω του; Συμφωνεί με όσα κάνουν;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This