Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2022

Ένωση Ποινικολόγων: Αποστομωτική απάντηση στον Αλέξη Κούγια!

«Ο κ. Κούγιας ουδέποτε ήταν εγγεγραμμένο μέλος της Ενώσεως μας, ούτε ιδρυτικό ούτε και στη συνέχεια»

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσίευση:

Με ένα μακροσκελές δελτίο τύπου, η Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων απάντησε σε σκληρό ύφος στον Αλέξη Κούγια, ακολουθώντας την αιχμηρή ανακοίνωση αποχώρησης του από την Ένωση.

Ο γνωστός Έλληνας ποινικολόγος ανακοίνωσε την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου ότι αποχωρεί, ενώ κατηγόρησε την διοίκηση της Ένωσης για χαμηλού επιπέδου αντιπαραθέσεις και «διοργανώσεις συνεδρίων χωρίς σοβαρό επιστημονικό υπόβαθρο». Ωστόσο, η μακροσκελής απάντηση της Ένωσης «αδειάζει» τον δικηγόρο, αφού ξεκαθαρίζει ότι… δεν ήταν ποτέ μέλος της!

Η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια

«Πριν από αρκετά χρόνια μαζί με τον αείμνηστο συνάδελφο Νίκο Μαυρομάτη και άλλους αξιόλογους δικηγόρους αποφασίσαμε να ιδρύσουμε την Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων.

Λόγω ελλείψεως χρόνου δεν ασχολήθηκα ποτέ με τη διοίκησή της, παρά το ότι μου προτάθηκε κατ’ επανάληψη η θέση του Προέδρου.

Παρατηρώντας τα όσα συμβαίνουν στο περιβάλλον αυτής της Ενώσεως, με αποκορύφωμα τα όσα συνέβησαν με τη χαμηλοτάτου επιπέδου αντιπαράθεση της προηγούμενης διοικήσεως με τη νυν διοίκηση όσον αφορά στην εκλογική διαδικασία, αλλά και τη διαπίστωση, την οποία προσωπικά έκανα ως Πρόεδρος στο τελευταίο συνέδριο που διοργανώθηκε στην Καλαμάτα, για την εσφαλμένη αντίληψη, με την οποία λειτουργεί πλέον η Ένωση, θέλω να δηλώσω κατηγορηματικά ότι αρνούμαι να νομιμοποιώ με την παρουσία μου πολιτικές συνδικαλιστικές μικροσκοπιμότητες, αλλά και διοργανώσεις συνεδρίων χωρίς σοβαρό επιστημονικό υπόβαθρο και παύω πλέον να έχω την οιαδήποτε σχέση με τη συγκεκριμένη Ένωση.

Αυτονόητο είναι ότι παραμένω μέλος, διανύοντας την 5η δεκαετία παρουσίας μου στην Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων».

Η απάντηση της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων

«Παύεις να έχεις σχέση με κάποιον, μόνο εφόσον είχες σχέση.

Εν προκειμένω και αναφορικά με το σημερινό δελτίο τύπου του συναδέλφου κ. Αλέξη Κούγια, έχουμε κατ’ αρχάς να παρατηρήσουμε ότι ο κ. Κούγιας ουδέποτε ήταν εγγεγραμμένο μέλος της Ενώσεως μας, ούτε ιδρυτικό ούτε και στη συνέχεια. Ποτέ δεν είχε υπογράψει το ιδρυτικό καταστατικό, όπως είχαν κάνει ο αείμνηστος ο Νίκος Μαυρομάτης, ο Βασίλης Καπερνάρος, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο Βασίλης Ταουξής, ο Γρηγόρης Τσόλιας, ο Θόδωρος Μαντάς και πολλοί άλλοι. Ποτέ στη συνέχεια δεν γράφηκε ως μέλος στην Ένωση μας, καταβάλλοντας, όπως απαιτείται, το τέλος εγγραφής των 2 ευρώ και τη συνδρομή των 5 ευρώ.

Και βέβαια ποτέ δεν συμμετείχε σε κάποια διαδικασία αρχαιρεσιών, ούτε και ποτέ κανένας τον πρότεινε για Πρόεδρο, όπως διατείνεται, ούτε εκλέγεται το ΔΣ και ο Πρόεδρος με προτάσεις, αλλά με «χαμηλότατου επιπέδου» (κατά τον κ. Κούγια) δημοκρατικές διαδικασίες και αρχαιρεσίες, στις οποίες μάλιστα (όπως πριν από ένα χρόνο) συμμετείχαν πάνω από 1500 συνάδελφοι.

Η Ένωση μας παρά την αντιπαράθεση και σε πείσμα πολλών που θα ήθελαν την διάλυση της, παραμένει ενωμένη και δυνατή και αποτελεί πλέον σταθερό σημείο αναφοράς σε όλο το νομικό κόσμο, καθόσον είναι η μεγαλύτερη (σε αριθμό μελών) δικηγορική επιστημονική ένωση της χώρας μετά τους δικηγορικούς συλλόγους, Αθηνών και Θεσσαλονίκης με πάνω από 3.000 μέλη πανελλαδικά. Ο κ. Κούγιας χωρίς να είναι μέλος της Ένωσης μας, κλήθηκε τιμητικά σε δύο συνέδρια ως προεδρεύων (μαζί βέβαια και με άλλους συναδέλφους) και ειδικότερα στο 7ο συνέδριο μας στις 13 και 14.5.2018 στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου μάλιστα και δήλωσε ότι ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχε σε συνέδριο (βλ. από 5.42 και μετά https://youtu.be/e1dv-EufqOA) και στο 19ο συνέδριο μας στις 10-11.7.2021 στην Καλαμάτα, στο σύνδεσμο (https://youtu.be/9mIAs5R2D3Q), του οποίου παραπέμπουμε, για να ανακαλύψετε αν υπήρχε οιαδήποτε πολιτική και συνδικαλιστική μικροσκοπιμότητα, όπως διατείνεται.

Δημοφιλείς Ειδήσεις  Ανήκουστο! Έλληνας εργοδότης ανάγκαζε τους εργαζόμενους να κάνουν... κάμψεις!

Προφανώς για τον κ. Κούγια, το προηγούμενο (19ο) συνέδριο μας στην Καλαμάτα με τις συμμετοχές του Εισαγγελέα του ΑΠ, κ. Πλειώτα, του Αντεισαγγελέα του ΑΠ ε.τ. κ. Κατσιρώδη, του Αρεοπαγίτη κ. Τράγκα, του Προέδρου Εφετών κ. Παπαγεωργίου, της Εφέτη και τ. Προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κ. Στενιώτη, των καθηγητών κ. Χρήστου Μυλωνόπουλου, Άρη Χαραλαμπάκη και Στράτου Γεωργούλα, των συναδέλφων κ. Αντωνίου Φούσα, Δημητρίου Τσοβόλα, Θεόδωρου Μαντά, Ζήση Κωνσταντίνου, Κώστα Ντάλτα και πολλών άλλων, αλλά και της επιστημονικής επιτροπής (Λάμπρος Μαργαρίτης, Αθανάσιος Κατσιρώδης, Χρήστος Μυλωνόπουλος, Στέφανος Παύλου, Αρης Χαραλαμπάκης, Θεόδωρος Μαντάς, Χρίστος Βρούστης και Κώστας Ντάλτας), ήταν χωρίς σοβαρό επιστημονικό υπόβαθρο.

Προφανώς και το επόμενο μας συνέδριο στα Γιάννενα (2-3.10.2021) που έχει ήδη πάνω από 300 προεγγραφές και τη συμμετοχή του Αντιπροέδρου ΑΠ κ. Μιλτιάδη Χατζηγεωργίου, του Αντεισαγγελέα του ΑΠ κ.Λάμπρου Σοφουλάκη, του Αντεισαγγελέα του ΑΠ ε.τ. κ. Αθανασίου Κατσιρώδη, του Αρεοπαγίτη κ. Δημητρίου Τράγκα, του Εισαγγελέα Εφετών κ. Αναστασίου Σκάρα, των Προέδρων Εφετών κ. Γιάννη Μαρούδη κ. Γεωργίου Παπαγεωργίου και κ. Ηλία Γιαρένη, της Εφέτη και τ. Προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κ. Μαργαρίτας Στενιώτη, της Εφέτη κ. Νεκταρίας Σουκάρα, του Εισαγγελέα Εφετών κ. Ευσταθίου Βεργώνη, της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ιωαννίνων κ. Σπυριδούλας Σταυράτη και του Αντεισαγγελέως κ. Πελοπίδα Ανδρέου, των καθηγητών κ. Λάμπρου Μαργαρίτη, κ. Χρίστου Μυλωνόπουλου, κ. Αριστοτέλη Χαραλαμπάκη, κ. Αδάμ Παπαδαμάκη και της κ. Κατερίνας Συκιώτη-Χαραλαμπάκη, των συναδέλφων κ. Σάκη Κεχαγιόγλου, κ. Θεόδωρου Μαντά, κ. Αντωνίου Φούσα, κ. Γρηγόρη Τσολια, κ. Ζωής Σπυροπούλου, κ. Δημητρίου Τσοβόλα, κ. Μιχάλη Καλαντζόπουλου, κ. Βούλας Δημητριάδου, κ. Ζήση Κωνσταντίνου, κ. Κώστα Ντάλτα, κ. Χρήστου Ντιβανίδη, κ. Χαράλαμπου Σύψα, κ. Ναταλίας Γρεβια, κ. Χρίστου Βρούστη, κ. Γιώργου Μπιστιόλη, κ. Αλέξανδρου Παπαιωαννίδη, κ. Ειρήνης Μαρούπα, κ. Γιάννη Μαρκουλάκου, κ. Θεοδώρας Λιόντου, κ. Λουκά Προυσανίδη, κ. Κώστα Ζώη, κ. Χρήστου Τσιμπούκη, κ. Βασίλειου Χριστοφορίδη, κ. Εμμανουήλ Παπαδάκη, κ. Ιπποκράτη Μυλωνά, κ. Μαρίας Νάκα, κ. Μεθόδιου Ματαλιωτάκη, κ. Δημήτρη Αναστασόπουλου, κ. Αλεξάνδρας Μάμμα, κ. Παναγιώτη Κατσάνου, κ. Στυλιανής Χαραλαλαμπίδου, κ. Κωνσταντίνου Γώγου, κ. Δημήτρη Δήμου, κ. Δημήτρη Μπουκα, κ. Νάνσυς Παπαχρόνη, κ. Χρήστου Δερδεμέζη, κ. Βάσως Πανταζή και κ. Σπύρου Δημητρίου, του ψυχιάτρου Γιάννη Καραμπουτάκη, του πραγματογνώμονα-γενετιστή κ. Γιώργου Φιτσιάλου του κ. Ιωάννη Παναγόπουλου, του αστυνομικού διευθυντή κ. Κωνσταντίνου Χασιώτη και του δημοσιογράφου κ. Βάιου Σύρρου είναι κι αυτό «χωρίς σοβαρό επιστημονικό υπόβαθρο» για τούτο και ο κ. Κούγιας, παύει να έχει πλέον σχέση με την Ένωση μας… χωρίς όμως ποτέ να είχε!!!!

Ολοκληρώνοντας και αντιπαρερχόμενοι προς το παρόν τα λοιπά σχόλια του, ευχόμαστε στο μη μέλος της Ενώσεως και επισκέπτη κάποιων συνεδρίων μας, καλή σταδιοδρομία στην 5η του δεκαετία του στην Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων, αφού όμως προηγουμένως δει ξανά τι έλεγε στο συνέδριο του Ηρακλείου (https://youtu.be/9mIAs5R2D3Q), αλλά και για την Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων στο συνέδριο της Καλαμάτας (βλ. στο 3.36.36 https://youtu.be/9mIAs5R2D3Q) «…μετετράπη η Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων ουσιαστικά σε δικηγορική εταιρία… με τη σύμπτωση ξαφνικά τα μέλη της μόνο του Προεδρείου ουσιαστικά να είναι οι δικηγόροι σε συγκεκριμένου είδους υποθέσεις…».

Δημοφιλείς Ειδήσεις  Πτώση βράχων στην Αθηνών – Κορίνθου: Στην κυκλοφορία μόνο η δεξιά λωρίδα στην περιοχή της Κακιάς Σκάλας

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΥΠΕΞ και ιταλικό ΥΠΕΞ καταδικάζουν την εμπρηστική επίθεση σε όχημα Ιταλίδας διπλωμάτη στου Παπάγου

Την εμπρηστική επίθεση που έγινε νωρίτερα σήμερα το πρωί σε όχημα διπλωμάτη της Ιταλικής...

Εορταστικό «καλάθι» και στα παιχνίδια!

Τι ετοιμάζουν τα καταστήματα που πωλούν δώρα για τα παιδιά

Έρευνα για τέσσερα κακουργήματα σε βάρος του πατέρα Αντωνίου, της πρεσβυτέρας και άλλων 9...

Η Οικονομική Αστυνομία αναμένεται να προχωρήσει άμεσα σε άνοιγμα λογαριασμών της «Κιβωτού» αλλά και συνολικά 11 φυσικών προσώπων

Ε. Λέκκας για πτώση βράχων στην Αθηνών-Κορίνθου: «Ο κίνδυνος δεν πρόκειται να μηδενιστεί»

Τον τρόμο έσπειρε, ούτε λίγο, ούτε πολύ ο γνωστός σεισμολόγος, καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος...

Αίσχος: Τουρκικές μάσκες προσφέρονται δωρεάν στα ελληνικά φαρμακεία! – Το ελληνικό δημόσιο ενισχύει την...

Έντονο προβληματισμό και ερωτηματικά σχετικά με τις κινήσεις, τις προθέσεις και τα συμφέροντα του...

Εμφανίστηκε ο πατέρας Αντώνιος!

Πού διαμένει - Σε ποιον ανήκει το σπίτι;

Παπάγου: Εμπρηστική επίθεση τα ξημερώματα σε όχημα Ιταλού διπλωμάτη

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία περίπου στις 4 τα ξημερώματα όταν ενημερώθηκαν ότι ένα...

ΑΣΕΠ-Προσλήψεις 5.124 ατόμων: Πώς να υποβάλετε τις αιτήσεις σας

Οι αιτήσεις αρχίζουν σήμερα και λήγουν στις 20 Δεκεμβρίου

75χρονη που μεταβίβασε το σπίτι της στην «Κιβωτό του Κόσμου»: «Ο πατέρας Αντώνιος μου...

Τη προσωπική συνάντηση που είχε με τον πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου και την γενικότερη συμπεριφορά...

Σε κρίσιμη κατάσταση ανήλικο κορίτσι που παρασύρθηκε από ΙΧ στην Ημαθία!

Νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης

Ελλάς το μεγαλείο σου! Στον αέρα χιλιάδες δίκες εξαιτίας του υπουργείου Δικαιοσύνης

Απλήρωτοι οι δικηγόροι που συμμετέχουν στη «νομική βοήθεια»

SOS από την Ματίνα Παγώνη: Έξαρση της γρίπης τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο!

Το καμπανάκι σχετικά με την έξαρση που αναμένεται να δούμε στην γρίπη έκρουσε η...

Συναγερμός στα Χανιά: 28χρονος τουρίστας έπεσε στο λιμάνι!

Αναταραχή προκλήθηκε σήμερα τα ξημερώματα στο λιμάνι των Χανίων.Σύμφωνα με το Cretapost, ήταν λίγο...

Δίκη για το Μάτι: Καταθέτει η γυναίκα που έχασε όλη την οικογένειά της στη...

Η κατάθεση της στον ανακριτή ήταν συγκλονιστική

Πρόεδρος Ολυμπίας Οδού: Εντός των ημερών θα δοθεί στην κυκλοφορία ακόμα μία λωρίδα

Σταδιακή θα είναι η αποκατάσταση της κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου μετά την πτώση...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ατελείωτη κατηφόρα στην τηλεθέαση για τη Μενεγάκη

Βαθιά βουτιά στα νούμερα τηλεθέασης κάνει η Eλένη Μενεγάκη...

Ξαφνική αποχώρηση της Ντόρας Κουτροκόη από ΣΚΑΪ – Πώς αντέδρασε η παρουσιάστρια

Επιβεβαιώθηκαν τα σενάρια που ήθελαν τον ΣΚΑΪ να «κόβει»...

Λύση στα δάνεια με ελβετικό φράγκο

Την ενεργοποίηση της σχετικής διάταξης του νόμου που παρέχει...

Τον… άπιαστο Βασίλη Παλαιοκώστα «βλέπει» η αστυνομία πίσω από τον καταιγισμό πυρών στα Τζουμέρκα

Τον διαβόητο καταζητούμενο Βασίλη Παλαιοκώστα «βλέπουν» οι διωκτικές Αρχές...
spot_img

NEWSROOM