Αντιεμβολιαστές: Στη «φάκα» της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τα πρώτα ύποπτα sites και προφίλ (video)

Στις έρευνες της Δίωξης συμμετέχουν και πολίτες, μέσω των καταγγελιών τους για αντίστοιχες αναρτήσεις

Must Read

Την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021 αναμένεται να παρουσιασθούν τα πορίσματα της έρευνας των υπαλλήλων της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αναφορικά με τον εντοπισμό ιστοσελίδων, αλλά και λογαριασμών στα social media, οι χειριστές των οποίων προτρέπουν τους πολίτες να παρακάμπτουν τα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, έχει εντοπιστεί η πλειοψηφία των ιστοσελίδων με κλειστές ομάδες και προφίλ, 18 τον αριθμό, οι οποίες παροτρύνουν τους πολίτες είτε να μη φορούν μάσκα, είτε να μην εμβολιάζονται, όπως επίσης και μεγάλο μέρος της βιομηχανίας εκμετάλλευσης με τιμολόγιο ψευδών νομικών συμβουλών.

Σε επτά περιπτώσεις, οι οποίες και θα διαβιβαστούν στον εισαγγελέα, οι πολίτες όχι μόνο παρακινούνται να παρακάμπτουν τα μέτρα προστασίας για την πανδημία του κορωνοϊού, αλλά τούς υποδεικνύεται και ο τρόπος για να μην εντοπιστούν! Σε  κάποιες από αυτές τις σελίδες, μάλιστα, επιτήδειοι έχουν αναρτήσει πίνακες με συγκεκριμένα κοστολόγια, προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε όσους ζητούν πληροφορίες και καταφέρονται κατά των αρχών.

Η δικογραφία θα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης

Για όλες τις περιπτώσεις θα ενημερωθούν οι εισαγγελικές αρχές, που θα χαρακτηρίσουν τα αδικήματα, προκειμένου η δικογραφία να πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης. Σημειώνεται ότι η εντατική έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έρχεται κατόπιν εντολής Θεοδωρικάκου. «Ακολουθώντας την εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, η υπηρεσία μας εργάζεται εντατικά για τη διερεύνηση περιπτώσεων στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι οποίες παραβιάζουν τη νομοθεσία σχετικά με τη δημόσια ασφάλεια και τη δημόσια υγεία», τονίζει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε ανακοίνωσή της, ενώ αναφέρει ότι «τα πορίσματα της έρευνας θα ανακοινωθούν την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021».

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δέχεται καταγγελίες και από πολίτες, οι οποίοι εντοπίζουν τέτοιες αναρτήσεις και τις προωθούν, ώστε να βοηθήσουν την έρευνα.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This