Νέα προειδοποίηση: Τέλος Οκτωβρίου θα «χτυπήσει» 5ο κύμα πανδημίας

Φόβος για το τι θα γίνει την 28η Οκτωβρίου

Must Read

Σε έναν από τους πιο κρίσιμους μήνες, φαίνεται πως εξελίσσεται σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο Οκτώβρης. Μετά την αγωνία για το άνοιγμα των σχολείων, τώρα κυβέρνηση και ειδικοί έχουν εστιάσει την προσοχή τους στις εκδηλώσεις του επόμενου μήνα, καθώς και στον καιρό και τα σκαμπανεβάσματά του, κάτι το οποίο περιλαμβάνει και την είσοδο των πολιτών στους κλειστούς χώρους της εστίασης.

Πονοκέφαλο όμως συνεχίζει να προκαλεί στη κυβέρνηση και το θέμα του εμβολιασμού, οι οποίοι δεν έπιασαν τους στόχους που είχαν τεθεί για το όριο τείχους ανοσίας.

Φόβος για το τι θα γίνει την 28η Οκτωβρίου

Πανικός επικρατεί στο κυβερνητικό επιτελείο για την εξέλιξη που θα έχουν οι εκδηλώσεις και οι εορτασμοί για τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου και για την 28η Οκτωβρίου, καθώς ο συγχρωτισμός μπορεί να αυξήσει κατά πολύ τον αριθμό των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του καθηγητή Αναλυτικής Χημείας, Νίκου Θωμαΐδη, το 4ο κύμα της πανδημίας θα κορυφωθεί τον Οκτώβριο με 3.500 κρούσματα ημερησίως παρά τη σταθεροποίηση που δείχνουν τα νούμερα. Προέβλεψε δε πως στο τέλος του επόμενου μήνα, θα ακολουθήσει το 5ο κύμα της πανδημίας. «Θα αυξηθεί η διάδοση στην κοινότητα σε όσους δεν είναι εμβολιασμένοι. Έτσι μπορεί να έχουμε μια κορύφωση προς το τέλος Οκτωβρίου, ένα 5ο κύμα» ανέφερε με νόημα.

Ωστόσο, εξήγησε, καταγράφεται αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα, κάτι που αναμένεται να φανεί στα κρούσματα τις ερχόμενες ημέρες, με την Αττική να αναμένεται να δει αύξηση κρουσμάτων κατά 200-250.

«Αβέβαιος ο Οκτώβριος»

Πολλές περιοχές της βόρειας Ελλάδας έχουν εμβολιαστική κάλυψη γύρω το 40% υπογράμμισε, τέλος, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Μιλώντας συγκεκριμένα για τη Θεσσαλονίκη, ανέφερε ότι έχει τριπλάσια επιδημιολογική φόρτιση, κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, σε σχέση με την Αττική.

Σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη, ο Οκτώβριος σε ότι αφορά στην πορεία της πανδημίας θα είναι αβέβαιος, ενώ μέχρι τα μέσα του μήνα τα ημερήσια κρούσματα θα είναι περισσότερα από 4.000.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νικόλαος Τζανάκης πως με την επιστροφή των εκδρομέων στα αστικά κέντρα έγινε χωρίς κανένα πρόβλημα, ενώ συμπλήρωσε πως «υποθέσαμε πως η χαλαρότητα των διακοπών αυτών των ανθρώπων υποκαταστάθηκε από μία επιτηρούμενη κανονικότητα η οποία δεν προσέδωσε πρόβλημα στην πανδημία».

Ο κ. Τζανάκης προέβλεψε πως θα δούμε μία σταθεροποίηση, η οποία θα συνεχίσει τις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες και αυτή είναι πολύ αισιόδοξη εάν επιβεβαιωθεί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This