Σπύρος Φωκάς: Σκοτεινός «πόλεμος» με απειλές στη Σοφία Μπαλάση για να ανακαλέσει

Aγριο παρασκήνιο - Το χώσιμο της Ακρίτα στη Μενδώνη και η ανάρτηση της Λίλιαν Φωκά που τάχα «τα γυρίζει», αλλά γράφτηκε από... φίλο της οικογένειας

Must Read

Έντονο παρασκήνιο έχει προκύψει μετά το αποκλειστικό ρεπορτάζ της «Espresso» αναφορικά με τις συνθήκες διαβίωσης του σπουδαίου ηθοποιού Σπύρου Φωκά, ο οποίος εδώ και πολύ καιρό ταλαιπωρείται από σοβαρά προβλήματα υγείας!

  • Από τον Βαγγέλη Καράλη

Ολα άρχισαν στο φύλλο του Σαββατοκύριακου της «Espresso», όπου η καλή φίλη του σταρ του σινεμά Σοφία Μπαλάση έκανε λόγο για τραγικές συνθήκες διαβίωσης του Σπύρου Φωκά, με την κυβέρνηση να του γυρνάει επιδεικτικά την πλάτη: «Ο Σπύρος είναι κατάκοιτος στο κρεβάτι και δεν μπορεί να σηκωθεί. Ζει σ’ ένα σπίτι προκάτ, που τον χειμώνα είναι σαν ιγκλού και το καλοκαίρι δεν μπορείς να σταθείς από τη ζέστη. Μαζί με τη σύζυγό του παίρνουν μια σύνταξη της τάξεως των 600 ευρώ, χωρίς καν να έχουν φαγητό, με αποτέλεσμα να υποσιτίζονται. Χαρακτηριστικό τραγικό παράδειγμα είναι ότι, όταν πήρε εξιτήριο από το Νοσοκομείο της Κορίνθου, το ασθενοφόρο τον μετέφερε στο σπίτι του και εκεί βρίσκονταν άνθρωποι του ΔΕΔΔΗΕ για να του κόψουν το ρεύμα» είχε αναφέρει.

Στη συνέχεια κατήγγειλε την αδιαφορία του ελληνικού κράτους. «Προσπάθησα να μιλήσω πολλές φορές με τη Μενδώνη, αλλά οι πόρτες ήταν πάντα κλειστές. Υπάρχει πλήρης αδιαφορία από την υπουργό Πολιτισμού. Στην πορεία ζήτησα βοήθεια από τον Μπακογιάννη και με παρέπεμψαν στην αντιδήμαρχο Κατερίνα Γκαγκάκη. Κάναμε ένα ραντεβού και μου είπε ότι δεν μπορούν να βοηθήσουν ως δήμος διότι φοβούνται τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, εάν βοηθούσαν! Μου είπε ότι θα έθετε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, κάτι που δεν έγινε ποτέ» ήταν τα καυστικά λόγια της!

Μετά τη μεγάλη δημοσιότητα που πήρε το ρεπορτάζ της «Espresso», η δημοσιογράφος Ελενα Ακρίτα πήρε θέση μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook ρίχνοντας τα βέλη της κατά της υπουργού Πολιτισμού: «Κυρία Λίνα Μενδώνη, μπορείτε να βοηθήσετε τον Σπύρο Φωκά; Με 600 € σύνολο εκείνος και η γυναίκα του αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα. Ανέστιος και πένης ο αγαπημένος ηθοποιός, χρειάζεται τη στήριξη του υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για να κρατηθεί στη ζωή. Θα παρακολουθήσουμε στενά την υπόθεση, ο κ. Φωκάς δεν ζητά ελεημοσύνη, μια στοιχειωδώς αξιοπρεπή διαβίωση ζητά»!

Ομως λίγο μετά την ανάρτηση «φωτιά» της κυρίας Ακρίτα, η σύζυγος του Σπύρου Φωκά, Λίλιαν, επιχείρησε με αναρτησή της στο φacebook να δώσει μια άλλη διάσταση στο θέμα γράφοντας: «Με αφορμή αναπαραγωγή δημοσιευμάτων για την κατάστασή μας θέλω να ενημερώσω ότι με αξιοπρέπεια διαχειριζόμαστε τη ζωή μας έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση φίλων μας όσο βέβαια και τη βοήθεια του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού κυρίου Γρηγόρη Δημητριάδη όσο και του γενικού γραμματέα Πρόνοιας Γιώργου Σταμάτη. Θα παρακαλούσα αυτό να γίνει σεβαστό από όλους και να μην αναστατώνουν τόσο εμένα όσο και τον Σπύρο με δημοσιεύσεις που είναι αναληθείς».

Η «Espresso» όμως σήμερα, με φρέσκο ρεπορτάζ, αποκαλύπτει σύμφωνα με νέες δηλώσεις της ηθοποιού και φίλης της οικογένειας Σοφίας Μπαλάση ένα άγριο παρασκήνιο με απειλές και τηλεφωνήματα που ζητούν από την ίδια να ανακαλέσει τις δηλώσεις της: «Μίλησα με τη Λίλιαν Φωκά για να τη ρωτήσω για ποιον λόγο έκανε αυτή την ανάρτηση και μου είπε χαρακτηριστικά ότι δεν την έκανε αυτή και ότι το κείμενο το έγραψε ένας φίλος της οικογένειας oνόματι Θοδωρής Σεργιάδης!»

Η ηθοποιός μάλιστα αποκαλύπτει ότι ο κύριος Σεργιάδης την πήρε τηλέφωνο και με φωνές τής ζήτησε να ανασκευάσει τις δηλώσεις της. «Μίλησα με τον συγκεκριμένο κύριο και με φωνές και απειλές μού ζήτησε να διαψεύσω τα λεγόμενά μου! Δεν μπορώ να καταλάβω τι ρόλο εξυπηρετεί. Το μόνο που με νοιάζει είναι να δοθεί λύση για τον καλό μου φίλο Σπύρο και επιτέλους το κράτος να κινητοποιηθεί! Αυτός ήταν ο λόγος που αποφάσισα να μιλήσω δημόσια» τονίζει χαρακτηριστικά στην «Espresso», πυροδοτώντας νέο κύκλο αντιπαραθέσεων στη υπόθεση του σπουδαίου ηθοποιού!

Δείτε επίσης: Σπύρος Φωκάς: «Αιχμάλωτος» στο κρεβάτι της αδιαφορίας – Η Σοφία Μπαλάση εκπέμπει SOS

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This