Άγριο ξύλο με σουγιάδες και καδρόνια στο ΓΕΛ στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης! (video)

Must Read

Δεν έχουν προηγούμενο τα άγρια επεισόδια που σημειώθηκαν σήμερα το πρωί έξω από σχολείο στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, όλα έγιναν έξω από το 1ο-2ο ΓΕΛ Σταυρούπολης, στη δυτική Θεσσαλονίκη, όταν άτομα με κουκούλες και κράνη άρχισαν να επιτίθονται με καδρόνια και σουγιάδες σε φοιτητές.

Τουλάχιστον δυο άνθρωποι, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του thesstoday.gr έχουν τραυματιστεί. Όλα έγιναν κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας φοιτητικών συλλόγων έξω από το σχολείο, όταν ομάδα κουκουλοφόρων βγήκε από το συγκρότημα και επιτέθηκε στους διαδηλωτές. Πέταξαν πέτρες κι άλλα αντικείμενα, επιτέθηκαν με καδρόνια και άναψαν πυρσούς.

Λίγη ώρα μετά το «ντου», η πόρτα του σχολείου έκλεισε και οι φοιτητές έφυγαν για να κάνουν πορεία.

Η ανακοίνωση της ΚΝΕ για τα επεισόδια

Με μακροσκελή ανακοίνωσή της, η Τομεακή Οργάνωση Δυτικής Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ καταγγέλλει την επίθεση περιθωριακών, ακροδεξιών-φασιστικών στοιχείων σε φοιτητές, μέλη φοιτητικών συλλόγων την Τρίτη 28/9 έξω από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της οργάνωσης έχει ως ακολούθως:

«Η επίθεση με καδρόνια, λοστούς και φωτοβολίδες από κουκουλοφόρους που βγήκαν μέσα από το προαύλιο του σχολείου είναι μια απαράδεκτη εικόνα, δεν έχει καμία σχέση με τους μαθητές, τα Μαθητικά Συμβούλια και τις δίκαιες διεκδικήσεις τους. Πόσο μάλλον σε σχολεία τα οποία όλο το προηγούμενο διάστημα πρωτοστατούν στην οργάνωση του αγώνα των μαθητών στην περιοχή.

Οι μαθητές του ΕΠΑΛ και όλων των σχολείων της Σταυρούπολης, η νεολαία της Δυτικής Θεσσαλονίκης έχουμε πείρα, θα απομονώσουμε από τα σχολεία και την γειτονιά μας τους φασίστες, όπως έχουμε κάνει πολλές φορές στο παρελθόν. Είναι το καλύτερο στήριγμα της κυβέρνησης και της αντιεκπαιδευτικής της πολιτικής, ακριβώς γιατί πάντα είναι απέναντι από τις διεκδικήσεις των μαθητών, τα αιτήματα, τις γενικές συνελεύσεις και τις κινητοποιήσεις τους. Είναι το στήριγμα του συστήματος που μας βυθίζει στην αμορφωσιά, τα κενά σε εκπαιδευτικούς, εργαστήρια και απαραίτητο εξοπλισμό, που μας στερεί την δυνατότητα πρόσβασης στην Ανώτατη Εκπαίδευση με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, που μας θέλει ανήλικους τζάμπα εργάτες ή « σύγχρονους δούλους» για τα κέρδη των αφεντικών τους. Είναι το μακρύ χέρι του συστήματος απέναντι στο οργανωμένο μαθητικό , φοιτητικό και λαϊκό κίνημα .

Ένα χρόνο από την καταδίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χ.Α. και 8 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μαχαίρι φασίστα, οι μαθητές δεν σταματάμε την πάλη ενάντια στο φασισμό και το σύστημα που το γεννά. Δυναμώνουμε την συλλογικότητα, την οργάνωση σε κάθε σχολείο, τάξη και τμήμα, ενώνουμε τις δυνάμεις σε κάθε γειτονιά, σε κάθε δήμο και πανελλαδικά μέσα από τις συντονιστικές επιτροπές μας, βγαίνουμε στην αντεπίθεση για τις σύγχρονες ανάγκες μας στη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή με βάση τις δυνατότητες της εποχής μας. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τον υπόλοιπο εργαζόμενο λαό!

Απομονώνουμε τους φασίστες και τους εθνικιστές από τα σχολεία και τις γειτονιές μας, του στέλνουμε εκεί όπου ανήκουν στο περιθώριο της κοινωνίας και τα σκουπίδια της ιστορίας! Οι φασίστες και στη Δυτική Θεσσαλονίκη θα μείνουν κρυμμένοι στις φωλιές τους κάτω από τη μαζική απομόνωση λαού και νεολαίας.

Σε αυτόν τον αγώνα τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, μαζί με τους εκατοντάδες συμμαθητές μας του ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και όλης της περιοχής! Με τη δύναμη της γνώσης μπορούμε να γνωρίσουμε τον κόσμο, με την δύναμη της οργάνωσης μπορούμε να τον αλλάξουμε! Οι μαθητές μέσα από την οργάνωση τους θα βάλουν στο περιθώριο τέτοια στοιχεία, θα οργανώσουν την πάλη τους για το σχολείο και τη ζωή που τους αξίζει».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Μαρία Αντωνά δείχνει τα πόδια της και πόσο σακατεύτηκε όσο ήταν μέσα στο Survivor

H δημοσιογράφος και σύντροφος του Άρη Σοϊλέδη, Μαρία Αντωνά, βγήκε από το Survivor πριν από περίπου 10 ημέρες αφού έμεινε...

More Articles Like This