Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΥΜΑΘ για την έκρυθμη κατάσταση στα ΕΠΑΛ (video)

«Με τις δηλώσεις του, ο Υφυπουργός Παιδείας εξισώνει του θύτες με τα θύματα, εκείνους που κρατάνε το μαχαίρι με αυτούς που το δέχονται»

Must Read

Σε εξέλιξη αυτήν την ώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, στη Θεσσαλονίκη, από μέλη εργατικών σωματείων και φοιτητικών συλλογών με αφορμή τα σοβαρά επεισόδια που έχουν διαδραματιστεί τις τελευταίες ημέρες στα ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης.

Εκπρόσωποι των φοιτητών προσκείμενων, πιθανότατα, στο ΚΚΕ, αλλά και των εργατών, κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας, όπου, μεταξύ άλλων, καλούν την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για τα περιστατικά βίας στα σχολεία. Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα όπως «διώξτε τους φασίστες από κάθε γειτονιά και από τα σχολεία».

«Οι φοιτητικοί σύλλογοι καταδικάζουμε την κατάπτυστη στάση της κυβέρνησης και του Yπουργείου Pαιδείας», αναφέρουν σχετικά σε ανακοίνωσή τους. «Με τις δηλώσεις του, ο Υφυπουργός Παιδείας εξισώνει του θύτες με τα θύματα, εκείνους που κρατάνε το μαχαίρι με αυτούς που το δέχονται. Δείχνοντας ανοχή στην παρουσία ακροδεξιών στοιχείων μέσα στα σχολεία, η κυβέρνηση δεν καταδικάζει τα αποτρόπαια γεγονότα που διαδραματίστηκαν αυτές τις μέρες στο 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης. Ρίχνει λάσπη στην πραγματική εικόνα των περιστατικών και δεν παίρνει θέση για τους τραυματισμούς των μαθητών και των φοιτητικών από εξωσχολικά στοιχεία, που, με την ανοχή και της διεύθυνσης του σχολείου, αλλά και της αστυνομίας, κυκλοφορούσαν ελεύθερα αυτές τις μέρες στον προαύλιο χώρο του σχολείου», σημειώνουν.

  • Δείτε πλάνα από την συγκέντρωση:

Εξάλλου, σε δηλώσεις του, το μέλος του γενικού συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ Γιάννης Κουρμούλης, ανέφερε ότι «απαιτούμε από την κυβέρνηση να αναλάβει τις πρωτοβουλίες που χρειάζονται και τις ευθύνες που τις αναλογούν σε σχέση με το φαινόμενο των Χρυσαυγιτών που αλωνίζουν στα σχολεία. Απαράδεκτο και επικίνδυνο αυτό το φαινόμενο».

  • Δείτε σχετικό βίντεο:

*πηγή φωτό/video: grtimes.gr, thestival.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This