Κακοκαιρία «Αθηνά»: Στο στόχαστρο η Κέρκυρα με πλημμυρισμένους δρόμους και προβλήματα στο αεροδρόμιο

Η χαμηλή ορατότητα στο αεροδρόμιο κάνει αδύνατη την προσγείωση των αεροπλάνων

Must Read

Αρκετά είναι τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η κακοκαιρία «Αθηνά» στην Κέρκυρα, καθώς η ισχυρή βροχή και τα πολλά μποφόρ έχουν ως αποτέλεσμα και πλημμυρισμένους δρόμους και προβλήματα στο αεροδρόμιο του νησιού. Κάτι που δεν επέτρεψε στον Ανδρέα Λοβέρδο να φτάσει στο νησί των Φαιάκων, όπως ήταν προγραμματισμένο.

Διακοπές στην ηλεκτροδότηση υπάρχουν στην Παλαιοκαστρίτσα, στα Γουβιά στον Ακροκέφαλο, στον ορεινό όγκο του Παντοκράτωρα, στον Πετριτή, στους Αγίους Δέκα και στον Άη Γόρδη.

Η προσγείωση των αεροπλάνων στο αεροδρόμιο «Ιωάννης Καποδίστριας» είναι σχεδόν αδύνατη, με αποτέλεσμα τέσσερις πτήσεις είτε να επιστρέψουν στην Αθήνα είτε να προσγειωθούν σε άλλα αεροδρόμια.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΥΠΑ Κέρκυρας, Δημήτρης Ρούσσος, «ήδη οι δύο πτήσεις από Αθήνα αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην πρωτεύουσα, μία πτήση από Νάπολη άλλαξε κατεύθυνση προσγείωσης με αποτέλεσμα να προσγειωθεί και αυτή στην Αθήνα, ενώ η πτήση από Βαρσοβία αναμένεται να προσγειωθεί στην Πρέβεζα. Η κακοκαιρία που πλήττει το νησί προκάλεσε χαμηλή ορατότητα στο αεροδρόμιο, με συνέπεια να μη γίνεται εφικτή η προσγείωση των αεροπλάνων».

Σε ότι αφορά τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα, αυτά θα εκτελεστούν μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Η «ψυχρή λίμνη» θα προκαλέσει τοπικά ισχυρά φαινόμενα

Μια ατμοσφαιρική διαταραχή στην ευρύτερη περιοχή της Ιταλίας, η οποία συνοδεύεται από ψυχρές αέριες μάζες στη μέση τροπόσφαιρα με τη μορφή «ψυχρής λίμνης», αποτελεί το αίτιο για την κακοκαιρία «Αθηνά», που από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα επηρεάζει αρκετές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, κατά τη διάρκεια της ημέρας έντονα καιρικά φαινόμενα θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά. Περισσότερο θα επηρεαστούν (έχουν ήδη ξεκινήσει) τα νησιά του Ιονίου (ιδιαίτερα η Κέρκυρα και οι Παξοί), τα δυτικά και βορειοδυτικά ηπειρωτικά και βαθμιαία, τμήματα των νομών Μαγνησίας, Λάρισας, Ημαθίας και Πιερίας.

Οι ψυχρές αέριες μάζες στη μέση τροπόσφαιρα, σε συνδυασμό με τις θερμότερες αέριες μάζες κοντά στο έδαφος, ευνοούν την εκδήλωση ισχυρών κατακόρυφων κινήσεων, οι οποίες αποτελούν τον βασικό μηχανισμό του σχηματισμού καταιγίδων. Παράλληλα, η θέση της ατμοσφαιρικής διαταραχής σε συνδυασμό με τις θερμές θάλασσες της εποχής, προσδίδουν αυξημένη δυναμική στα καιρικά φαινόμενα, σύμφωνα με τους επιστήμονες του meteo.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This