Αντιφασιστική πορεία με «μπροστάρισσα» τη Μάγδα Φύσσα: «Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί!» (video)

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης και κεντρικό σύνθημα το «έξω οι φασιστές από τη γειτονιά μας»

Must Read

Μεγάλες αντιφασιστικές πορείες διοργανώθηκαν σήμερα, Πέμπτη 7/10, σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, με αφορμή τη συμπλήρωση δώδεκα μηνών από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής και κεντρικό σύνθημα το «έξω οι φασιστές από τη γειτονιά μας».

Ειδικότερα, με αφορμή τον έναν χρόνο από την ιστορική απόφαση για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκε από μέλη κινημάτων, οργανώσεων, φοιτητικών συλλόγων και εργατικών σωματείων μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση μπροστά στο Εφετείο Αθηνών. Ταυτόχρονα, αντιφασιστικές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα, καθώς πλήθος κόσμου θέλησε να συμμετέχει στις πορείες για τον έναν χρόνο από την ιστορική καταδίκη των Ελλήνων νεοναζί.

Φυσικά, η καταδίκη της Χρυσής Αυγής και η σημασία της επανέρχεται συνεχώς στην επικαιρότητα τις τελευταίες ημέρες, με κύρια αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα με τις ακροδεξιές επιθέσεις σε Θεσσαλονίκη και Νέο Ηράκλειο. Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το «παρών» στις πρώτες σειρές έδωσε και η Μάγδα Φύσσα, η μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, η οποία συγκλόνισε με τις δηλώσεις που έκανε έξω από το Εφετείο. «Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα. Όλοι θυμόμαστε την περυσινή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τελειώσαμε. Ο αγώνας συνεχίζεται, τίποτα δεν έχει τελειώσει», είπε, ενώ σχολίασε τις επιθέσεις μελών ακροδεξιών οργανώσεων, τις τελευταίες ημέρες.

«Ακριβώς ίδιες επιθέσεις, με ίδια στρατηγική»

«Ήταν πάντα έτσι, αλλά δεν τα βλέπαμε και τώρα τα βλέπουμε τα περιστατικά», υπογράμμισε και τόνισε ότι «είναι ακριβώς ίδιες επιθέσεις, με ίδια στρατηγική, να το λάβουν υπόψιν οι αρμόδιοι. Δεν νομίζω ότι αυτή η χώρα μπορεί να αντέξει άλλον ένα νεκρό. Απεύχομαι να έχουμε άλλα θύματα».

Στη Θεσσαλονίκη, στον απόηχο των περιστατικών της Σταυρούπολης και του Ευόσμου, το «παρών» στην αντιφασιστική συγκέντρωση για τον ένα χρόνο από την καταδίκη της νεοναζιστικής συμμορίας έδωσαν σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και συλλογικότητες. Η συγκέντρωση ξεκίνησε, ως συνήθως, από το άγαλμα Βενιζέλου, ενώ ακολούθησε πορεία στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας.

  • Δείτε πλάνα από την κοσμοσυρροή στην αντιφασιστική πορεία της Αθήνας:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This