Κυριακή 20/6/2021

Κραυγή αγωνίας της ΠΟΕΔΗΝ: Οι τραυματιοφορείς είναι είδος «υπό εξαφάνιση» !

Επάγγελμα «υπό εξαφάνιση» έχει καταλήξει η ειδικότητα των τραυματιοφορέων αφού σύμφωνα με καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ με τις κενές οργανικές θέσεις να φτάνουν στο 50%, καθώς αντί για 5.000 τραυματιοφορείς υπηρετούν μόνο 2.300. Τριτοκοσμικές συνθήκες βιώνουν εργαζόμενοι και ασθενείς που είτε διακομίζονται από τους συνοδούς τους είτε διανύουν μεγάλες αποστάσεις πάνω σε διαλυμένα φορεία αφού η έλλειψη στα ασθενοφόρα είναι εξίσου τραγική.

Με ανακοίνωσή της ΠΟΕΔΗΝ στηρίζει την Στάση Εργασίας των Τραυματιοφορέων αύριο έξω από το Υπουργείο Υγείας:

Ο εμπαιγμός της προηγούμενης κυβέρνησης στην αντιμετώπιση των δίκαιων αιτημάτων των τραυματιοφορέων που θέταμε ήταν απίστευτος. Οι ελλείψεις τραυματιοφορέων συμβάλλουν κατά πολύ στις πολύωρες αναμονές των ασθενών στα ΤΕΠ, στις τριτοκοσμικές εικόνες που βιώνουν οι ασθενείς έκτακτα περιστατικά οι οποίοι διακομίζονται υποβασταζόμενοι ή σε φορεία, καρότσια που μεταφέρουν οι συνοδοί.

Αντί για 5.000 τραυματιοφορείς υπηρετούσαν έως τον Ιούνιο 2019 στα Νοσοκομεία με όλες τις σχέσεις εργασίας 2.300. Οι κενές Οργανικές θέσεις είναι πάνω από 50%. Δεν φτάνει που η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έκανε προσλήψεις, για λόγους ψηφοθηρικούς μετέταξε 526 τραυματιοφορείς ως Σχολικούς φύλακες στους Δήμους (ν.4604/2019, άρθρο87). Τα Νοσοκομεία έχουν έναν ή δύο τραυματιοφορείς στη βάρδια για να εξυπηρετούν νοσηλευόμενους ασθενείς και τα έκτακτα περιστατικά στα ΤΕΠ.

Τον Φλεβάρη 2020 λήγουν οι συμβάσεις 820 τραυματιοφορέων που υπηρετούν μέσω ΟΑΕΔ και 180 συνταξιοδοτούνται έως τέλος του έτους. Εάν δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις και δεν γίνουν προσλήψεις θα απομείνουν στα Νοσοκομεία 674 τραυματιοφορείς που είναι μεγάλοι σε ηλικία. Ο κίνδυνος για τους ασθενείς τεράστιος!!!

Ο εξοπλισμός, καρότσια, φορεία, διαλυμένα. Δεν υπάρχουν σε πολλές περιπτώσεις ασθενοφόρα για τις εσωτερικές διακομιδές με αποτέλεσμα να αναγκάζονται οι τραυματιοφορείς με διαλυμένα φορεία να διανύουν μεγάλες αποστάσεις μεταφέροντας ασθενείς. Oι μισθοί είναι κατά μέσο όρο 700 ευρώ το μήνα. Δεν είναι ενταγμένοι στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όπως και οι άλλοι συνάδελφοι της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας.

Γι’ αυτό την Τρίτη 3/9/2019 καλύπτουμε και στηρίζουμε τη Στάση Εργασίας των Τραυματιοφορέων 11πμ – 3μμ και θα είμαστε ΟΛΟΙ στη Συγκέντρωση 12:00 το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο Υγείας.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ