Ηλίας Μόσιαλος για εμβολιασμένους: «Θα ήταν προτιμότερο οι ελευθερίες να δίνονταν μετά την αναμνηστική δόση στις ευπαθείς ομάδες» (video)

«Με την παραλλαγή Δέλτα δεν θα φτάσουμε στο τείχος ανοσίας. Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε για πάρα πολλά χρόνια με τον ιό», υποστήριξε ο καθηγητής

Must Read

Από χτες, Σάββατο 9 Οκτωβρίου, οι (πλήρως) εμβολιασμένοι απέκτησαν το «ελεύθερο» να διασκεδάζουν μέχρι πρωίας και, όπως αναμενόταν, άρπαξαν την ευκαιρία από τα… μαλλιά!

Πώς είδαν, όμως, το γεγονός ότι οι εμβολιασμένοι μπορούν, πλέον, να βρίσκονται στους κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης χωρίς να φορούν μάσκα, να είναι όρθιοι και να χορεύουν, οι ειδικοί. και, εν προκειμένω, ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE), Ηλίας Μόσιαλος, ο οποίος και μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ για τους κινδύνους που ελλοχεύουν; «Η πλειοψηφία των εμβολιασμένων έχουν πολύ μικρή πιθανότητα να κολλήσουν. 80% λιγότεροι εμβολιασμένοι, συγκριτικά με τους ανεμβολίαστους, θα κολλήσουν κορονοϊό. Επίσης, έχουν πολύ μικρότερη πιθανότητα να μεταδώσουν τον ιό σε άλλους που θα είναι δίπλα τους», εξήγησε αρχικά.

Ένα μήνα αργότερα

«Το πρόβλημα είναι αν νοσήσει κάποιος εμβολιασμένος και είναι ασυμπτωματικός και μεταφέρει τον ιό στο σπίτι του, όπου υπάρχουν ηλικιωμένοι ανεμβολίαστοι. Περίπου 600.000 άτομα στη χώρα μας άνω των 60 ετών δεν έχουν εμβολιαστεί. Προσωπικά, θα προτιμούσα αυτό το άνοιγμα να γίνει ένα μήνα αργότερα, ώστε να έχει γίνει η τρίτη αναμνηστική δόση στις ευπαθείς ομάδες», συνέχισε.

Ερωτηθείς για το τείχος ανοσίας, ο Ηλίας Μόσιαλος ξεκαθάρισε πως «με την παραλλαγή Δέλτα δεν θα φτάσουμε στο τείχος ανοσίας. Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε για πάρα πολλά χρόνια με τον ιό».

  • Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This