Διχογνωμία για την ανεξέλεγκτη διασκέδαση των εμβολιασμένων

Must Read

Δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζονται διαφορετικές απόψεις από τους επιστήμονες-τηλεοπτικούς μαϊντανούς για μια απόφαση της Κυβέρνησης. Η απόφαση για ανεξέλεγκτη διασκέδαση όσων έχουν εμβολιαστεί έχει προκαλέσει διχογνωμίες.

Σύμφωνα με τον καθηγητή παθολογίας λοιμώξεων Αθανάσιο Σκουτέλη «τα μέτρα θα έπρεπε να ληφθούν διότι θα πάρουμε αυτό το οποίο επιδιώκουμε με τον εμβολιασμό. Αυτό που επιδιώκουμε με τον εμβολιασμό είναι η επιστροφή στην κανονικότητα, συνεπώς και αυτό ακριβώς προσέφερε η ελευθερία στη διασκέδαση».

Άποψη με την οποία διαφωνεί η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, η οποία εμφανίστηκε επιφυλακτική και σχολίασε: «Τυχόν συνέπειες θα φανούν σε περίπου 15 ημέρες. Χρειάζονται πάρα πολλοί έλεγχοι για να είμαστε ήσυχοι και ασφαλείς. Μακάρι να είχαν κάνει όλοι την τρίτη δόση».

Περί τρίτης δόσης, ο κ.Σκουτέλης από την πλευρά του τόνισε: «Η 3η δόση θα θωρακίσει αυτούς οι οποίοι με τον εμβολιασμό δεν είχαν πολλές πιθανότητες να αποκτήσουν ανοσία».

Η κ.Παγώνη επανέλαβε για το θέμα των παρελάσεων ότι θα πρέπει να γίνει μόνο η στρατιωτική και χωρίς κόσμο στις «κόκκινες» περιοχές και «όλοι να την παρακολουθήσουν από την τηλεόραση», ενώ κάνοντας ειδική αναφορά στη Θεσσαλονίκη, η οποία πλησιάζει τα κρούσματα της Αθήνας, κάλεσε τον κόσμο να εμβολιαστεί.

Σε ορισμένες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας η εμβολιαστική κάλυψη είναι κάτω του 50%, με την Πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ να λέει: «Μετά από 19 μήνες δεν έχουν πειστεί να κάνουν το εμβόλιο; Κάπου όλοι πρέπει να προβληματιστούμε, ένα πούλμαν θανάτων έχουμε κάθε μέρα, δεν είναι αστείο».

Ούτε οι παλινωδίες των ειδικών, οι διαστρεβλώσεις  των στοιχείων και της πραγματικότητας και οι εκβιασμοί είναι αστείο, αλλά αυτά που κατά πολύ μεγάλο κομμάτι προκαλούν τον φόβο στον κόσμο, δεν απασχολούν την κ. Παγώνη.

Καταλήγοντας, η κ. Παγώνη είπε ότι δεν πρέπει να ασχολούμαστε με τους λεγόμενους «αρνητές» (που είναι ελάχιστοι), αλλά με όσους φοβούνται: «Ασχολούμαστε με αυτούς που φοβούνται. Κάνω έκκληση σε όσους δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί να μην φοβηθούν τις επιπλοκές και να σκεφτούν τι επιπλοκές προκαλεί η ίδια η νόσος. Οι εμβολιασμένοι ακόμη και εάν είναι συμπτωματικοί ή νοσήσουν, απλά θα εμφανίσουν ελαφρά συμπτώματα και είναι ελάχιστες οι πιθανότητες να εισαχθούν σε μονάδα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This