Άμεση διερεύνηση και σε βάθος

Θετική εξέλιξη η σύσταση εξεταστικής επιτροπής, αρκεί να υπάρξει πραγματική διερεύνηση και όχι εικονική

Must Read

Η «δημοκρατία» έδωσε μεγάλες μάχες για να αποκαλυφθεί η αλήθεια, τόσο για τις αδιαφανείς λίστες της κυβέρνησης, όσο και για τον προβληματικό τρόπο λειτουργίας των εταιριών δημοσκοπήσεων. Επομένως, θεωρεί θετική εξέλιξη τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που προτείνει σύσσωμη η αντιπολίτευση, αρκεί να υπάρξει πραγματική διερεύνηση και όχι εικονική.

Θυμίζουμε ότι η «δημοκρατία», επί δύο και πλέον μήνες, καθημερινά στο πρωτοσέλιδό της ζητούσε να δοθεί στη δημοσιότητα η «λίστα Πέτσα». Όταν αυτό συνέβη, αποκαλύφθηκαν σημεία και τέρατα. Ανύπαρκτες ιστοσελίδες που πήραν χρήματα, κανάλια που επιχορηγήθηκαν χωρίς να έχουν άδεια εκπομπής, τρελά λεφτά που δόθηκαν σε φίλους και γνωστούς…

Η κυβέρνηση χρησιμοποίησε τον κορωνοϊό για να προμοτάρει όσους τη «λιβάνιζαν» (ακόμα και με αστείους χαρακτηρισμούς, τύπου «Μωυσή») και να τιμωρήσει αυτούς που ασκούσαν κριτική, μέσω της νόθευσης του ανταγωνισμού. Τα ίδια συνέβησαν και για την επόμενη λίστα για τον κορωνοϊό και τον εμβολιασμό, την οποία ακόμα δεν έχουμε δει στο σύνολό της, με κυβερνητική ευθύνη.

Ως προς το ζήτημα των δημοσκοπήσεων, η «δημοκρατία» παρουσίασε πολυήμερη έρευνα σε συνέχειες, όπου απέδειξε με στοιχεία ότι το καθεστώς λειτουργίας τους είναι προβληματικό, καθώς και ότι δεν τηρούνται βασικές παράμετροι αντικειμενικότητας. Ποιος μπορεί να ξεχάσει, άλλωστε, την κραυγαλέα απόκλιση σειράς δημοσκοπήσεων, με κορυφαία την περίοδο του δημοψηφίσματος του 2015;

Τέλος, ζήτημα προς διερεύνηση είναι οι παράλληλες σχέσεις και οι άλλες «δουλειές» που έχουν εταιρίες ή πρόσωπα που σχετίζονται με τις δημοσκοπήσεις.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This