Νίκος Καπραβέλος: «Ζητήσαμε την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού» (video)

«Αύξηση των εμβολιασμών, αυστηριοποίηση των πρωτοκόλλων και όχι, προς Θεού, πανηγυρισμοί για το τέλος της πανδημίας»

Must Read

Ρεσιτάλ… μαυρίλας έδωσε για μια ακόμη φορά ο Νίκος Καπραβέλος για να καταλήξει στην «ταμπακιέρα» της υπόθεσης, που είναι η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, κάτι που όπως είπε, ζήτησε από την υφυπουργό υγείας Μίνα Γκάγκα.

Ο Διευθυντής της Β’ Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Γ. Παπανικολάου μιλώντας στην ΕΡΤ περιέγραψε την κατάσταση στα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας: «Περάσαμε μία από τις δυσκολότερες εφημερίες του τέταρτου κύματος. Είμαστε στο 100% της κάλυψης των κλινών ΜΕΘ και 98% των απλών κλινών. Η πίεση είναι πολύ μεγάλη. Η μόνη ελπίδα είναι ο έλεγχος της πανδημίας έξω από το νοσοκομείο. Μείωση της πίεσης στο σύστημα υγείας σημαίνει αύξηση των εμβολιασμών».

Και συνέχισε: «Μείωση της πίεσης στο σύστημα υγείας σημαίνει αύξηση των εμβολιασμών και επέκταση της υποχρεωτικότητας σε διάφορες κατηγορίες και δραστηριότητες. Ο φόβος είναι αυτό που κρατά τους περισσότερους να μην εμβολιάζονται. Πρέπει περίπου 1.000.000 συνάνθρωποί μας να εμβολιαστούν γιατί ο χειμώνας θα είναι τραγικός. Η υποχρέωση δεν είναι αυτό που αισθάνεται κανείς όταν αφορά μια ιατρική οδηγία. Η υποχρέωση είναι απέναντι στον εαυτό του και την κοινωνία».

Σε ότι αφορά την επερχόμενη εορτή του Αγίου Δημητρίου, αλλά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, ο κ. Καπραβέλος σχολίασε: «Δεν είναι η παρέλαση ή η δοξολογία, είναι ο συνωστισμός. Θα υπάρξει μια πολύ μεγάλη κινητικότητα που αυτή την στιγμή δεν θέλει ούτε το σύστημα υγείας ούτε η χώρα μας».

Αφού είπε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα πρόσληψης άλλου προσωπικού (σ.σ. γιατί άραγε; ), ζήτησε την επιστράτευση και του ιδιωτικού τομέα: «Υπάρχει εξουθένωση. Αυτή την στιγμή πρέπει να βοηθήσει και ο ιδιωτικός τομέας. Στο νοσοκομείο, οι συνάδελφοί μου, δεν μπορούν να προσφέρουν άλλο. Πρέπει να ληφθούν μέτρα έξω από τα νοσοκομεία. Αύξηση των εμβολιασμών, αυστηριοποίηση των πρωτοκόλλων και όχι, προς Θεού, πανηγυρισμοί για το τέλος της πανδημίας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μαρία Καρυστιανού: «Να μας επιτραπεί να τιμωρηθούν οι ένοχοι, έχουμε το βλέμμα στραμμένο στην Ευρώπη»

Αναφορά στην εμφάνισή της στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου, έκανε, μιλώντας νωρίτερα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή, η...

More Articles Like This